כיכר השבת

תרבחו ותסעדו

מתכון למופלטה מרוקאית מושלמת - מדריך וידאו שלב אחר שלב

לא הספקתם להתארגן על חברים מרוקאים? אל דאגה, אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת ערימת מופלטות רכות וטעימות שמגישים עם דבש והמון חמאה למימונה, במוצאי שביעי של פסח (מתכונים למימונה, אוכל)

38
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ב בניסן | 23.04.22
מופלטה מנצחת
מופלטה מנצחת (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 4 כוסות מים פושרים
להגשה: דבש וחמאה

    אופן ההכנה:

    אמצעי מדידה: כל הכוסות במתכון נמדדות לפי כוס חד פעמית לשתייה קרה

    צפו באופן ההכנה:

    (צילום ועריכה: אוראל בראל)

    1. בקערת מיקסר, מערבבים קלות את המים, הסוכר והשמרים ונותנים לתערובת לעמוד 10 דקות.

    2. מוסיפים את הקמח והשמן ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות.

    3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת ומשומנת היטב, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה.

    4. בידיים משומנות מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בגודל שווה, מסדרים אותם בתבנית משומנת, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.

    5. משמנים 2 ניירות אפייה, מניחים כדור בצק במרכז אחד הניירות, מכסים עם הנייר השני ומרדדים עם מערוך לעיגול דק.

    6. מסירים את נייר האפייה העליון, מרימים את נייר האפייה התחתון ועליו עיגול הבצק והופכים אותו ישירות לתוך מחבת גדולה ומחוממת היטב. מסירים את נייר האפייה, מחזירים אותו למשטח העבודה, מרדדים עיגול נוסף והופכים אותו לתוך המחבת. הופכים את שתי המופלטות, מרדדים עיגול נוסף וחוזרים על הפעולה שוב ושוב עד שהבצק נגמר - בכל פעם שמוסיפים עיגול נוסף למחבת, הופכים את כולם יחד.

    מגישים את המופלטות חמות עם חמאה בטמפרטורת החדר ודבש, למריחה.

    אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

    (צילום: אוראל בראל)
    (צילום: אוראל בראל)
    תוכן שאסור לפספס
    38 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    21
    תודה רבה רבה אחרי עשרות מתכונים וכשלונות סוף סוף יצא לי מופלטה מהסרטיםםםםם תודה על הסרטון והמתכון שנה הבאה מימונה אצלי חחחח
    י26.04.22
    20
    אמאאאאאאאא נראהההה טילללללללללללללללללללללל יאלוףףףף
    נועהההה27.04.22
    תודה רבה
    אוראל בראל29.04.22
    19
    מה הכמות שיוצאת מקילו? כמה יחידות בערך?
    ...07.05.22

    הצגת כל התגובות

    18
    למה אין סרטון??
    ע21.04.22
    17
    אך ורק קלוריות ריקות. זוהי מצוות החג.
    אבי23.04.22
    16
    הכנתי פעם ראשונה ויצא ממש ממש טעים!! תודה על המתכון...........
    ת.ברק26.04.22
    בשמחה ..שמח לשמוע
    אוראל בראל29.04.22
    15
    לא ראיתי כאלו מופלטות בחייםםם
    אמיר24.04.22
    תודה רבה
    אוראל בראל24.04.22
    14
    יצא אכלה תמשיכו לעלות
    נחמן קצב 24.04.22
    תודה רבה
    אוראל בראל25.04.22
    13
    אוף אני אשכנזייה וממש בא לי לאכול מופלטה.. מי מזמין??
    יעל23.04.22
    חבל היית אומרת אתמול כי נשאר לנו ממש אבל ממש המון וחילקנו לשכנים השכנזים שלא בדיוק ידעו איך להגות את המילה:)....
    בר פינטו24.04.22
    באוי אלי בכףף🤣😊🤗🤗
    אפרת24.04.22
    אחלה נראה טעים מאוד
    חנה25.04.22
    12
    לא חיכיתי עד מוצ"ש... אבל למה בלי וידאו???? זה כ"כ מוסיף ומסביר... אבל תודה בכל אופן מתכון מדהים והרעיון על הרידוד ונייר האפייה ממש חכם. תרבחו ותסעדו
    אבינועם21.04.22
    לא מובן מתי הכנתם את המופלטה?!
    .24.04.22
    אני ממש בטוח שהוא התכוון שהוא לא חיכה עד מוצ"ש ופתח את הכתבה כי כתוב למוצאי החג... עכשיו מובן????:))))
    דני24.04.22
    11
    ואוו מהמם וממש ממש מגירה.... אבל מה העניין לא להפוך לשני הכיוונים אלא אלא להוסיף מעל עוד אחד?
    אבינועם24.04.22
    כך המרוקאים נוהגים
    אפרת24.04.22
    10
    j
    mm24.04.22
    9
    מטגנים אותם אחד על השני? הם לא אמורים להידבק?
    123.04.22
    לא. ככה זה האוטנטי!
    תהילוש24.04.22
    8
    מותק ככה מופלטות אמיתיות אחד על השני זה האותנטי מילה של מרוקאית😉 ומופלטות אוכלים עם חמאה ודבש גם כן ככה באותנטי... למה נראה לכם שמרוקאים לא אוהבים חלבי?? מרוקאים אחלה עם כל סוגי האוכל רק מה?! הם הרבה בשריים ואז זה נהיה מסובך... תרבחו ותסעדו...
    מרוקאית גאה24.04.22
    תודה רבה
    אוראל בראל24.04.22
    7
    רוב המרוקאים לא אוהבים חלבי אז תורידו את החמאה
    יהודית יוסף23.04.22
    6
    ווואוווווווווווו
    רוחי24.04.22
    5
    אךךך, עם הידיים!!!!!!! קרועעעעעעעעעע הכי טעים!! אהבתי!
    תהילוש24.04.22
    חחח נכוןןןןן
    אפרת24.04.22
    4
    חבל שלא שמו מנגינה מרוקאית ברקע סתם זה ניראה ממש טעים מופלטות😋 אני בלי נדר ינסה את זה
    מעודה24.04.22
    רציתי מאוד אך לא הסתדר
    אוראל בראל24.04.22
    חח זה בסדר.. כתבתי בצחוק
    מעודה24.04.22
    3
    יפה
    חח אשכנזין פה24.04.22
    2
    כמה מופלטות אני אכלתי חחחחחחחח
    חסוי24.04.22
    חח כמו כולנו
    אוראל בראל24.04.22
    1
    נראה טעים אבל אין וידיאו... או שזה בעיה אצלי תעדכנו אותי בתגובה
    ער21.04.22
    דווקא יש סירטון למה אתם אומרים שאין?
    הההה24.04.22
    אולי גם יעניין אותך
    קינוחים
    ש

    גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

    כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

    באנו לשדרג

    מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

    כיכר אוכל | 28.02.23

    תוצרת בית

    כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

    כיכר אוכל | 26.01.23

    באנו לשדרג

    כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

    כיכר אוכל | 25.12.22

    חנוכה

    עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

    כיכר אוכל | 19.12.22
    ש

    לסיים מסכת אחרי מסכת

    2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

    כיכר בשיתוף יומי | מקודם

    חנוכה

    מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

    כיכר אוכל | 18.12.22

    תוצרת בית

    לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

    כיכר אוכל | 30.11.22

    חלבי או פרווה

    כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

    באנו לשדרג

    ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

    כיכר אוכל | 16.11.22
    ש

    בדוק!!

    הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

    כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

    ליד הקפה

    כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

    ליד הקפה

    זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

    ליד הקפה

    מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

    כיכר אוכל | 04.09.22

    שעת יצירה

    מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
    ש

    טכנולוגיה למהדרין

    להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

    כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

    מאנצ'ינג

    נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

    קינוח חורפי מהיר

    מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

    פינוק לסוף השבוע

    תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21

    מתוק ומנחם

    נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
    ש

    דיגיטלי, חכם ויעיל 

    רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

    כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

    מהיר ובריא

    כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

    באנו לשדרג

    מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

    כיכר אוכל | 08.12.21