כיכר השבת

שעת יצירה

מתכון לתפוח מסוכר על מקל - מדריך וידאו שלב אחר שלב

זה גדול, זה מתוק, זה דביק, זה מלכלך - וזה כל מה שילדים אוהבים. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת תפוח מסוכר על מקל. כיף לילדים, נוסטלגיה להורים (מתכונים, אוכל)

6
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ג' באייר | 04.05.22
תפוח מסוכר על מקל
תפוח מסוכר על מקל (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8-10 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית
  • 500 גרם סוכר
  • 150 מ"ל מים (כ-3/4 כוס חד פעמית לשתיה קרה)
  • 140 גרם (7 כפות) גלוקוזה
  • 1 כפית צבע מאכל אדום אקסטרה
  • סוכריות צבעוניות (אופציונלי)

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. שוטפים ומייבשים את התפוחים ונועצים שיפוד בחלק העליון של כל תפוח.

2. בסיר בינוני, מניחים את הסוכר, המים וצבע המאכל ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס.

3. כשהנוזל מבעבע, מוסיפים את הגלוקוזה וממשיכים לבשל ולערבב עד שהנוזל מגיע לטמפרטורה של 52-55 מעלות (רצוי להיעזר במד טמפרטורה) והסירופ מסמיך ומקבל גוון אדום עמוק.

4. מכבים את האש, טובלים כל תפוח בסירופ, מסובבים כך שהוא יצופה בשכבה דקה ומניחים על משטח נייר אפייה לצינון. אפשר לפזר סוכריות צבעוניות על נייר האפייה ולהניח עליהן את התפוח המצופה.

5. מצננים היטב ועוטפים בצלופן, כמו סוכריה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
תודה על המתכון חייב מדחום?
ללא שם06.05.22
כן ,כדי לקבל תוצאה טובה
אוראל בראל06.05.22
3
חייב גלוקוזה בשביל המתכון?
יי05.05.22
יש אפשרות גם בלי , פשוט להרתיח את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ סמיך
אוראל בראל06.05.22
2
הסוכר צריך להגיע ל-152-155 מעלות ולא כמו שכתוב במתכון זו טעות. מניסיון מר...
תיקון למתכון!18.05.22

הצגת כל התגובות

1
אפשר גם בלי מד חום?
008.05.22
אולי גם יעניין אותך
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21