כיכר השבת

ספיישל שבועות

מתכון לגלילי חצילים במילוי תרד וגבינה ורוטב עגבניות

מתאבן נפלא לפתוח איתו ארוחה חלבית בסטייל: מתכון להכנת גלילי חצילים במילוי תרד וגבינה ורוטב עגבניות. מנה עם מראה מרשים שקוצרת מחמאות בלי מאמץ (מתכונים, אוכל)

2
מורן פינטו | כיכר השבת | ג' בסיון | 21.05.15
גלילי חצילים ממולאים בתרד וגבינה
גלילי חצילים ממולאים בתרד וגבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 חצילים
  • 200 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • 1 כוס תרד קפוא
  • 2 עגבניות
  • 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנת גלילי חצילים:

רגע לפני: מתאבן נפלא לפתוח איתו ארוחה חלבית בסטייל: מתכון להכנת גלילי חצילים במילוי תרד וגבינה ורוטב עגבניות. מנה עם מראה מרשים שקוצרת מחמאות בלי מאמץ.

• פורסים את החצילים לאורך, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים את הפרוסות על תבנית ומפזרים עליהן מלח גס. משהים אותן למשך 10 דקות ולאחר מכן סוחטים היטב את פרוסות החצילים מכל הנוזלים שהגירו.

• מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים בו את פרוסות החצילים, עד שהן מזהיבות קלות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מפשירים את התרד ומערבבים בקערה יחד עם הגבינה הבולגרית ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• מגרדים בפומפייה לכלי נפרד את העגבניות.

• מניחים על הצד הפחות מושחם של פרוסת החציל ממילוי הגבינה בנדיבות ומגלגלים לגליל.

• מסדרים את הגלילים בתבנית פיירקס חסינת אש, כש"תפר הסגירה" למטה, כדי למנוע את התפרקות הגליל. מעל הגלילים יוצקים את רוטב העגבניות.

• מכניסים לאפייה למשך 20 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים על הגלילים את הגבינה הצהובה ומחזירים לאפייה למשך 10 דקות נוספות, עד שהגלילים מזהיבים והגבינה נמסה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
במקום תרד מה אפשר לשים ? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
הודיה21.05.15
1
כל מתכון פשוט ולעניין.
הורוביץ 21.05.15
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20