כיכר השבת

מתכונים לשבועות

מתכון לרולטיני: חצילים מגולגלים במילוי גבינות

אתם אולי לא מזהים את שם המנה, אבל חובבי השפות שבינינו ידעו לשייך את המילה הזו לאיטלקית ויזהו את המילה "רולטה" שמסתתרת בתוכה. ובכן, הם צודקים! מדובר בחצילים מגולגלים וממולאים בתערובת גבינות שאופים כמו לזניה עם רוטב עגבניות ופרמזן מעל (מתכונים לשבועות, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו באייר | 31.05.19
רולטיני. חצילים מגולגלים במילוי גבינות
רולטיני. חצילים מגולגלים במילוי גבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 חצילים גדולים, פרוסים לאורך לכ-8 פרוסות כל אחד
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 1/2 1 כוסות רוטב מרינרה קנוי או ביתי (רוטב עגבניות בתיבול בזיליקום ופטרוזיליה)
  • 2 ביצים גדולות
  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 2 כוסות (200 גרם) מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. יוצקים מחצית מכמות השמן באופן שווה בין 2 תבניות אפייה, מסדרים מעל את פרוסות החצילים, 8 בכל תבנית, ויוצקים מעל את המחצית השנייה של השמן. מתבלים ב-1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.

2. אופים את החצילים במשך 12-15 דקות, עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים. מסובבים את התבנית באמצע האפייה. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.

3. מפחיתים את חום התנור ל-200, ויוצקים לתבנית אפייה מלבנית גדולה עם שוליים גבוהים 1/2 כוס רוטב עגבניות. בקערה גדולה, טורפים את הביצים, הריקוטה, האורגנו, 1 כוס מוצרלה מגוררת, 1/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.

4. מניחים 3 כפות מתערובת הגבינות בקצה של כל פרוסת חצילים, מגלגלים ומניחים את הרול המוכן בתבנית עם רוטב העגבניות. יוצקים מעל גלילי החצילים את רוטב העגבניות הנותר, כוס מוצרלה מגוררת ואת הפרמזן.

5. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהגבינה נמסה והרוטב מבעבע. מצננים במשך 5 דקות לפני ההגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20