כיכר השבת

מתכונים לשבועות

מתכון לקיש פטריות על בסיס בצק פריך

קלתית פריכה ומילוי פטריות קרמי ועדין שהופכים את הקיש האלגנטי הזה לתוספת חובה בשולחן החג החלבי שלכם (מתכונים לשבועות, אוכל)

1
מורן פינטו | כיכר השבת | ג' בסיון | 06.06.19
קיש פטריות על בסיס בצק פריך
קיש פטריות על בסיס בצק פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לקלתית:

  • 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
  • 100 גרם חמאה
  • מלח
  • 1/4 כוס מים קרים

למלית:

  • 3 כוסות פטריות שמפניון טריות, פרוסות
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל לבן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1 כוס גבינה צהובה מפוררת
  • 3 ביצים, טרופות
  • 30 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון עם וו לישה מעבדים את כל מרכיבי הקלתית עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים את הבצק לכדור ומצפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר עד לסיום הכנת המלית.

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

3. בקערה, מערבבים את הפטריות והתיבול.

4. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.5 ס"מ, מניחים בתוך תבנית קיש עגולה ומהדקים בצדדים היטב. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק, ומניחים מעל את הפטריות.

5. בקערה נפרדת, מערבבים את השמנת, הביצים, החמאה והגבינה צהובה. טורפים הכל יחד במטריפה ידנית ויוצקים על הפטריות שבתבנית.

6. אופים במשך שעה או עד ששולי הקיש מזהיבים והמרכז יציב ולא נוזלי.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יצא דווקא טעים
דוידי מילר20.12.20
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20