כיכר השבת

ספיישל שבועות

מתכון לשבועות: מאפה שושנים אישי במילוי ממרח זיתים

אחת הסיבות לשולחן החלבי שנפתח בחג הבא עלינו לטובה - הוא הר גבנונים עליו ניתנה התורה. מתכון למאפה שושנים אישי במילוי ממרח זיתים שיגנוב את ההצגה • מדריך וידאו שלב אחרי שלב לשושנים יפיפיות (מתכונים, אוכל)

14
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ט באייר | 18.05.15
מאפה שושנים אישי במילוי ממרח זיתים (צילום: zoa productions)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 קוביית שמרים טריים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כף מלח
  • למילוי:
  • 1 כוס זיתים מגולענים ומסוננים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום
  • מעט צ'ילי גרוס יבש (לבחירה)
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 1 ביצה להברשה

אופן הכנת מאפה שושנים אישי:

רגע לפני: אחת הסיבות לשולחן החלבי שנפתח בחג הבא עלינו לטובה - הוא הר גבנונים עליו ניתנה התורה. מתכון למאפה שושנים אישי במילוי ממרח זיתים שיגנוב את ההצגה • מדריך וידאו שלב אחרי שלב להכנת שושנים יפיפיות.

• בקערת מיקסר עם וו לישה או ידנית, מניחים את הקמח (לאחר ניפוי), מפוררים את קוביית השמרים, מוסיפים את הסוכר, ומתחילים לערבב במהירות נמוכה.

• מוסיפים את השמן, הביצה והמים ולשים במשך דקה. לבסוף, מוסיפים את המלח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

• מכסים את הקערה ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו - כחצי שעה.

• בינתיים, מכינים את ממרח הזיתים: במעבד מזון או בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את הזיתים, שמן הזית, השום, הצ'ילי, עד לקבלת מחית. מערבבים בכלי יחד עם הגבינה הצהובה המגורדת.

>> רוצים לגוון? הנה מתכון נהדר לפסטו שתוכלו למלא בו את המאפים

• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

• מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו מעט את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר.

• בעזרת סכין, מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור.

• מרדדים קלות כל כדור, וחורצים ארבע קווים עמוקים מכל צד.

• מניחים במרכז העיגול כפית ממרח הזיתים (או הפסטו) ומקפלים כל שני קצוות למרכז, ליצירת שושנה (ראו וידאו).

• מסדרים את השושנים בתבנית שקעים חד פעמית או על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.

• מכניסים לאפייה למשך 15-20 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
8
מצוין
רבקה17.05.15
7
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רונית14.05.15
6
רציתי רק לומר תודה את עוזרת לי בשלום בית ובעלי בררן ואת האוכל שלך הוא פשוט אוהב .... תודה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שושנה 14.05.15

הצגת כל התגובות

5
נראה מעולה. תודה רבה.
תיקי14.05.15
4
כמוני שם במקום פסטו או ירק אחר
שפית14.05.15
מעולה!!
רחל19.05.15
3
מה הקטע?!
אחת..14.05.15
2
האם אפשר להקפיא? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לאה14.05.15
1
פשוט פשוט אבל טעים.
יערית14.05.15
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21