כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון למאפינס טונה עם ירקות שכולם יאהבו

השבתות מתחילות להתארך ויש זמן לשבת לסעודה שלישית מושקעת יותר, אבל בלי להתאמץ יותר מדי: מתכון למאפינס טונה עם שאפשר לגוון ולהוסיף להם פלפלים, זיתים עגבניות מיובשות או תירס, לפי הטעם (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | ל' באדר א' | 10.03.16
מאפינס טונה עם ירקות לסעודה שלישית
מאפינס טונה עם ירקות לסעודה שלישית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 קופסאות טונה בשמן, מסוננות (160 גרם לקופסה)
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 4 ביצים
  • 2 כפות שומשום
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 כף תימין מיובש
  • 5 שיני שום
  • תוספות: 1/2 כוס זיתים מגולענים / 1/2 כוס רוטב פסטו / 1 כוס עגבניות מיובשות / 1 כוס תירס
  • 1/2 כוס שמן
  • מלח ופלפל לבן

אופן הכנת מאפינס טונה:

1. מכינים את הפלפלים: חוצים לשניים את הפלפלים, מסירים את הליבה והגרעינים ומסדרים את חצאי הפלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החצוי כלפי מטה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במדף שקרוב ביותר למקור החום בתנור. אופים במשך כ-30 דקות, או עד שהפלפלים אפויים ושחומים-שחורים מלמעלה. מוציאים ומניחים בצד לצינון, אך משאירים את התנור דולק.

מקלפים ביד את הפלפלים, וחותכים לקוביות.

2. מפוררים את הטונה בקערה גדולה, מוסיפים את הקמח (אחרי ניפוי), אבקת האפייה, השומשום, התימין והביצים.

3. כותשים את השום, מוסיפים לקערת הטונה יחד עם אחת התוספות המועדפות עליכם (1/2 כוס זיתים מגולענים / 1/2 כוס רוטב פסטו / 1 כוס עגבניות מיובשות / 1 כוס תירס), ומערבבים יחד לתערובת אחידה.

4. מרפדים תבנית שקעים במנג'טים, ממלאים 3/4 מהשקע בתערובת, ומניחים מעל מספר קוביות פלפלים קלויים, ואפשר להוסיף מעט בצל ירוק קצוץ.

5. אופים בתנור שחומם מראש, במשך 35 דקות או עד הזהבה יפה.

6. מגישים בטמפרטורת החדר עם סלט ירקות.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21