כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לדלעת צלויה בתיבול פיקנטי - תוספת לעיקרית של שבת

מנת צד נהדרת לעיקרית של שבת - בשר או עוף של קוביות דלעת אפויות מתובלות בפיקנטיות (מתכונים לשבת, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בשבט | 23.01.19
דלעת צלויה בתיבול פיקנטי
דלעת צלויה בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג דלעת או דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל ביס
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 כף עלי תימין טריים קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הפטרוזיליה, התימין, השום, פירורי הלחם והשמן.

2. מוסיפים לקערה את קוביות הדלעת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

3. מפזרים את הקוביות בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך שעה-שעתיים, עד שקוביות הדלעת רכות וזהובות. כל 30 דקות מערבבים את תכולת התבנית.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
ממש גאוני, דלעת שמתרככת במהירות - שעה שעתיים בתנור ב 190 מעלות ???? אין הבדל בין השעות ???? רעיון בנוסף , להכניס כל סוגי ירקות השורש, תפ"א , בטטה, דלעת , ועוד כל מה שרוצים ולהכניס לשקית קוקי עם איזה תבלינים שרוצים + שמן . נסו... סה"כ שעה על 220 מעלות .
סימונה24.01.19
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21