כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לאמפנדס פריכים במילוי בקר - עם חריפות עדינה

אמפנדה היא מאכל שעשוי מבצק ממולא ואפוי שמקורה בגליסיה, ספרד, אך בשל מהגרים רבים שנדדו משם, הפך המאכל לפופולרי ונפוץ במיוחד בארגנטינה. את האמפנדס הללו ניתן להקפיא עד שלושה חודשים והם מתאימים במיוחד כשרוצים לגוון את המנות בשולחן השבת (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ד באב | 15.08.19
אמפנדס במילוי בקר
אמפנדס במילוי בקר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 500 גרם בקר טחון
  • 1 פלפל חלפניו טחון
  • 3 כפות תערובת תיבול טאקו (מתכון בהמשך)
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 חבילות בצק פריך מוכן
  • 1 ביצה

אופן ההכנה:

הכנת תערובת התיבול לטאקו:

מערבבים יחד 1/2 כפית גדושה כמון, 1/2 כפית גדושה פפריקה מתוקה / חריפה, 1/2 כפית שטוחה אבקת צ'ילי, 1/4 כפית צ'ילי גרוס, קמצוץ מלח ים, קמצוץ פלפל שחור טרי גרוס, קמצוץ אבקת שום וקמצוץ אורגנו יבש. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, לשימוש חוזר.

הכנת האמפנדס:

1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2. במחבת, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך, 4-5 דקות. מוסיפים את השום והחלפניו ומטגנים דקה נוספת.

3. מוסיפים את הבקר הטחון ומבשלים עד שמשחים היטב, במשך 5-6 דקות. מוסיפים את תיבול הטאקו והעגבניות ואז מביאים לרתיחה, תוך ערבוב לאיחוד. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים את התערובת לקערה ומצננים מעט.

4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק כדי לשטח קמטים. קורצים בו עיגולים בעזרת חותכן עוגיות או כוס. יתכן שיהיה צורך לקמח את החותכן או הכוס בין חיתוך אחד לשני. (הערה: ניתן לאחד ולרדד שוב את שאריות הבצק, כדי ליצור עיגולים נוספים.)

5. במרכז 2 עיגולי בצק מניחים 2 כפות מהמילוי. מברישים צד אחד של הבצק במים ואז מקפלים אותו על גבי המלית ולוחצים בעדינות לאיטום. משתמשים בשיני מזלג כדי לאטום לחלוטין את קצה הבצק. חוזרים על הפעולה עם עיגולי הבצק והמלית שנותרו. (ניתן להכין את האמפנדס עד לנקודה זו ולהקפיאם במיכל אטום. לאר מכן, מאחסנים במשך לילה שלם במקרר, לפני שממשיכים לשלב 6.)

6. מעבירים את האמפנדס לתבניות האפייה המוכנות. אם הבצק מרגיש דביק, מקררים אותו במשך 15-30 דקות.

7. בקערה קטנה מקציפים את הביצה עם כף מים אחת, עד לשילוב. מברישים את התערובת הזו על כל אמפנדה.

8. אופים עד להזהבה, במשך 15-18 דקות. מצננים לפחות 15 דקות לפני ההגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
קונים בצק פריך מלוי
יואב19.08.19
3
אין פירוט להכנת הבצק
פאני01.09.19
2
אין מתכון לבצק
ח18.08.19

הצגת כל התגובות

1
אימי שעלתה מארגנטינה , משתמשת הבצק עלים , מרדדת אותו ושמה מילוי. היא מוסיפה 2 צימוקים לכל בורקס . שלדעתי מקפיצים טעמים ..ככה בכל אופן נהוג במשפחתי. ואין שום חריף במתכון .
הילה 18.08.19
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21