כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לביף וולינגטון לעצלנים: קלאסיקה שתמיד מצליחה

ביף וולינגטון הוא מאכל אנגלי יפהפה של נתח בשר עטוף בבצק עלים, אך הוא לא קל להכנה. הגרסה שלנו פשוטה יותר: את נתח הבשר מחליפה קציצת המבורגר טעימה שתמיד מצליחה וכך יש לכם מאפה אישי יפה וטעים לכל סועד בשולחן השבת שתוכלו להגיש לצד אינסוף תוספות (מתכונים לשבת, אוכל)

3
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ד' בחשוון | 22.10.20
ביף וולינגטון אישי
ביף וולינגטון אישי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

למילוי הבשר:

  • 450 גרם בשר בקר טחון
  • חלבון מביצה בגודל L
  • 1/2 1 כפיות רוטב ברביקיו
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור

להרכבת המנה:

  • בצק עלים שהופשר במקרר
  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום לקישוט (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1 . בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון יחד עם החלבון, רוטב הברביקיו, אבקת השום, המלח והפלפל השחור עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהעיסה 4 כדורי בשר בגודל שווה ומועכים אותם קלות מלמעלה ומלמטה, כדי שיקבלו צורה של קציצת המבורגר.

2. חותכים מבצק העלים 4 עיגולים בקוטר גדול יותר מקציצת הבשר.

3. מניחים קציצה במרכז כל עיגול בצק ומברישים את הבצק בביצה הטרופה.

4. מקפלים את הבצק על קציצות הבשר כך שהוא יעטוף אותן מכל צד, ומסדרים את 4 הקציצות העטופות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחלק החלק של הבצק כלפי מעלה והקיפולים בתחתית.

5. שוב מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה.

שומרים חם עד להגשה, אך לא ישירות על הפלטה. טעים להגיש לצד רטבים לטבילה וירקות מאודים.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
בקיצור ב ו ר ק ס !!
ללא שם25.10.20
2
אולי אפשר להחליף??
הבעיה שבצק עלים זה מאוד לא בריא25.10.20
1
זה בורקס בשר עם שם מפוצץ!
בשלנית23.10.20
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21