כיכר השבת

לכבוד שבת

מלך הקדרה הצרפתי: מתכון לביף בורגניון - תבשיל בשר ביין אדום

לפאר את שולחן השבת: מנה מיוחדת עם שם מפוצץ, ולא סתם. ה"ביף בורגניון" הוא תבשיל בשר בקר עם יין אדום ופטריות שנעשה בבישול ארוך ובעל טעם עמוק ועשיר. מתכון להכנת ביף בורגניון (מתכונים, אוכל)

2
כיכר השבת | ב' בשבט | 22.01.15
מלך הקדרה הצרפתי: ביף בורגניון - תבשיל בשר ביין אדום
מלך הקדרה הצרפתי: ביף בורגניון - תבשיל בשר ביין אדום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 ק”ג בשר בקר (שריר / כתף / צלעות)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 גזרים
  • 1/2 ק"ג בצלצלי פנינה
  • 4 גבעולי סלרי (ללא העלים)
  • 6 שיני שום
  • 250 גרם פטריות שמפיניון גדולות
  • 750 מ"ל יין אדום יבש
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4 כפות שטוחות קמח
  • 4 כוסות ציר בקר או מים
  • לתיבול: 2 גבעולי פטרוזיליה, עלה דפנה וגבעול תימין עטופים בעלה כרישה וקשורים בחוט
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנת ביף בורגניון:

רגע לפני: לפאר את שולחן השבת: מנה מיוחדת עם שם מפוצץ, ולא סתם. ה"ביף בורגניון" הוא תבשיל בשר בקר עם יין אדום ופטריות שנעשה בבישול ארוך ובעל טעם עמוק ועשיר. מתכון להכנת ביף בורגניון.

• מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

• חותכים את הבשר לקוביות קטנות ושוות בגודלן.

• מקלפים את הבצלצלים ושיני השום, חותכים גס את הגזרים וגבעולי הסלרי, חותכים לרבעים את הפטריות.

• מסדרים את קוביות הבשר על מגש ומתבלים אותן היטב מכל צדדיהן במלח ופלפל שחור.

• מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומשחימים בו את הבשר על אש בינונית, במשך 3 דקות מכל צד ונזהרים שהבשר לא ייחרך. מוציאים את הבשר לכלי נפרד.

• מניחים בסיר את הבצלצלים הקלופים ומטגנים אותם עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום.

• מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומחצית מכמות הפטריות. מטגנים יחד במשך 5 דקות עד שהירקות משחימים. ניתן להוסיף מעט שמן זית, אם צריך.

• מוסיפים את רסק העגבניות, ומערבבים יחד במשך 2 דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך ורבוך.

• מחזירים לסיר את קוביות הבשר שהושחמו, יוצקים לסיר את היין האדום וציר הבקר או המים ומביאים לרתיחה. בעזרת כף מקפים את הקצף השומני שמצטבר למעלה.

• מניחים בסיר בעדינות את אגודת הפטרוזיליה, התימין ועלה הדפנה ומתבלים בפלפל שחור.

• מכסים את הסיר, מסירים מהאש ומעבירים לתנור שחומם מראש למשך 3-4 שעות, עד שהבשר רך מאוד. המצב האופטימלי של הבשר בתנור הוא מפלס נוזלים גבוה המכסה את הבשר. אם צריך, מוסיפים עוד ציר בקר או מים.

• 30 דקות לפני שמוציאים מהתנור והתבשיל מוכן, מוסיפים את יתר הפטריות.

• מסירים את אגודת עשבי התיבול. טועמים ומתבלים במלח, אם צריך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בשמת11.10.16
אולי גם יעניין אותך
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם