כיכר השבת

מיוחד לפורים

מתכון לחזה הודו ברוטב בצל ואפונה סמיך ועשיר - וול דאן

מה תגישו בפורים או בשבת שאחריו? לאוראל בראל יש הצעה מעולה: נתח חזה הודו משובח של 'וול דאן', חתוך לפרוסות ועטוף ברוטב סמיך, עשיר ומתובל היטב של בצל, אפונה עם צ'ילי, סלרי וכוסברה (מתכונים לשבת וחג, אוכל)

3
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | י"ג באדר ב' | 16.03.22
פרוסות הודו ברוטב בצל ואפונה
פרוסות הודו ברוטב בצל ואפונה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 נתח חזה הודו ברשת מרשת קצביות "וול דאן"
  • 1 בצל סגול, מקולף
  • 1 כף פלפל אנגלי / פלפל שחור טחון גס
  • 1 כף מלח גס
  • 3-4 עלי דפנה
לרוטב:
  • 1 בצל, חתוך לחצאי טבעות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס
  • 4 גבעולי סלרי, פרוסים
  • 1/2 1 כוסות אפונה
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף קמח להסמכת הרוטב (לא חובה)

אופן ההכנה:

הקצב של 'וול דאן' נותן לי את נתח ההודו עטוף ברשת כדי שלא יתפרק בזמן הבישול. תחילה מבשלים אותו לבד, עם בצל, עלי דפנה, מלח ופלפל שחור. אחר כך פורסים את הנתח ומבשלים אותו ברוטב סמיך, עשיר ועסיסי. מנה יפה וחגיגית לשולחן השבת והחג.

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, תיבלתי את התבשיל בתבלינים מסדרת תבליני ורטבי הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של וול דאן תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

רשת קצביות וול דאן עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. ממלאים במים סיר גדול ועמוק, מניחים בו את נתח ההודו כשהוא עם הרשת, הבצל השלם, עלי הדפנה, מלח ופלפל שחור. מבשלים על אש קטנה במשך שעתיים ולאחר מכן מוציאים את הנתח, מצננים קלות, מסירים את הרשת ופורסים לפרוסות בעובי שווה. שומרים בצד את מי הבישול.

הכנת הרוטב:
2. בסיר רחב או מחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי והסלרי, מתבלים בכמון, כורכום, פלפל שחור, מלח וסוכר חום, מערבבים קלות ומטגנים במשך 2 דקות עד שהסלרי מתרכך.

3. מוסיפים את האפונה, מסדרים מעל את פרוסות ההודו, יוצקים מעל 2-3 כוסות ממי בישול נתח ההודו - עד לגובה הפרוסות ובעזרת כף יוצקים את הנוזלים על הפרוסות. ניתן להוסיף כף קמח להסמכת הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
זה נראה....אמאל'ה ואבאל'ה... בע"ה, אכין את זה מתי שהוא..... נ.ב: כייף לצפות בסרטונים. קל יותר ונותן חשק להכין..תודה.
ענת27.07.22
1
איזה כיף לצפות במתכונים שלך אליפות
צבי16.03.22
תודה רבה
אוראל בראל20.03.22
אולי גם יעניין אותך
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם