כיכר השבת

מתוק בראש השנה עם בלו בנד

מתכון למאפה שמרים עם קרם לימון ותפוחים ברוטב תות

קינוח מפנק או פרוסה נהדרת לצד הקפה רגע לפני שיוצאים לבית הכנסת בראש השנה. מתכון למאפה שמרים עם קרם לימון ותפוחים ברוטב תות - פרווה לגמרי (מתכונים לחג, שיווקי)

שף מרילין איילון בשיתוף בלו בנד | מקודם | כ"ג באלול | 26.09.16
מאפה שמרים עם קרם לימון ותפוחים ברוטב תות (צילום: בלו בנד)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לבצק:
  • 3/4 2 כוסות (400 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • קורט מלח
  • 160 מ"ל מים
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות דבש
  • 120 גרם מרגרינה בלו בנד, רכה וחתוכה לקוביות
  • לקרם הלימון:
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 100 מ"ל מיץ לימון
  • 1 כף גרידת קליפת לימון
  • תוספות למאפה:
  • 2 תפוחים אדומים חתוכים ל-8 פלחים כל אחד, ללא הליבה
  • 4 כפות ריבת תות
  • 4 כפות מים
  • אבקת סוכר

אופן הכנת מאפה שמרים עם קרם לימון ותפוחים ברוטב תות:

הכנת הבצק:

1. בקערת מערבל, מערבבים יחד את הקמח, השמרים הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את המים, הדבש, תמצית הווניל והביצים ולשים במשך 2 דקות עד שמתחיל להיווצר בצק.

2. מוסיפים את המרגרינה קובייה אחר קובייה תוך כדי ערבול, וממשיכים בלישה במשך 8 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ונותנים לבצק לתפוח במשך כשעתיים (או במשך לילה במקרר).

הכנת קרם הלימון:

3. בקערה בינונית, טורפים את הביצים, הסוכר והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.

4. בסיר בינוני, מחממים את מיץ הלימון עם גרידת הלימון עד לרתיחה. יוצקים על תערובת הביצים בהדרגה תוך כדי טריפה, ומחזירים את כל התערובת לסיר. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מאד.

5. מעבירים לשק זילוף עם חור בקוטר 1 ס"מ ומקררים היטב.

הרכבת המאפה:

6. מרדדים את הבצק למלבן בגודל של כ-30X40 ס"מ וחותכים ל-3 רצועות ארוכות. מזלפים את קרם הלימון במרכז כל רצועה לאורכה, ומגלגלים לאורך לצירת גליל רולדה דקה ממולאת.

7. מסדרים את הגלילים הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה לצורת ספירלה ארוכה ומקפידים להשאיר רווחים בין הגלילים.

הכנת רוטב התות והתפוחים:

8. בסיר, מרתיחים את ריבת התות והמים, מוסיפים את התפוחים ומבשלים במשך כ-2 דקות.

9. מסדרים את התפוחים ברווחים שבין גלילי הבצק, מברישים בריבת התות המהולה עם המים (לא את כל הכמות, שומרים את הרוב לזיגוג), ומתפיחים במשך כ-30 דקות או עד שהמאפה מכפיל את נפחו.

10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות או עד שהמאפה מזהיב. מברישים את המאפה בשאר זיגוג הריבה, מצננים ומגישים עם מעט אבקת סוכר מעל.

>> למגוון ענק של מתכונים לראש השנה - סלטים, מנות פתיחה, עיקריות, תוספות, מאפים וקינוחים

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת

פבלובה- הקינוח המושלם לסעודת שבת

אוראל בראל | 17.08.23

חדיש וטעים

עוגת גלידת לוטוס ממכרת וקלה להכנה

אוראל בראל | 10.08.23

פורים

מעולים למשלוחי מנות: ממתקי 'תפוחי אדמה' בסגנון אירי

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

קינוח פרווה לשבת או פינוק חלבי ליד הקפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.11.21

לכבוד שבת

ולקינוח אנחנו מגישים: "כובע של רוסים"

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

לכבוד שבת

קינוח לשבת ברגע האחרון: טראפלס יפהפיים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.09.21

לא רק לילדים

קריספי פופס: קינוח חלבי או פרווה מנצח לחג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.09.21

אנחנו כבר מתכוננים לסוכות

עוגת טרייפל עם טראפלס וגנאש אגוזי לוז

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 14.09.21

15 דקות ולתנור

קינוח לחג: פבלובה עם אפרסקים מקורמלים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מכינים היום ומקפיאים לר"ה

החגים לא שלמים בלי הסיגרים המשגעים האלה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

ראש השנה כבר כאן

מלי יהודיוף מסדרת אתכם עם עוגת דבש משגעת

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 24.08.21

לכבוד שבת

קינוח כוסות פרווה משגע לשבת שרק נראה מסובך

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 18.02.21

לכבוד שבת

קינוח לשבת: פאי פירות במילוי קרם פטיסייר מפנק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.01.21
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

קינוח קרם לימון מהיר מקושט בפירות טריים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.01.21

לכבוד שבת

קאפקייקס שוקולד עם ציפוי שוקולד - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.11.20

לכבוד שבת

ממתק לשבת: כדורי פיסטוק ממכרים ללא אפייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.10.20

פאוור בולס: כדורי אנרגיה מתוקים לשבוע טוב יותר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.10.20
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

סוכות תשפ"א 2020

חטיף פצפוצי אורז מצופה שוקולד וחמאת בוטנים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20

לכבוד שבת

הקינוח המושלם לשבת קיצית: פירות ברוטב

כיכר אוכל | 31.07.20

קינוח לשבת

ממש לא מסובך להכין גלידת פרווה אדירה

כיכר אוכל | 16.07.20