מה אוכלים היום?

מתכון לסלט שהוא ארוחה שלמה ומשביעה

קערה מזינה וטעימה, עמוסה בחלבונים ושומנים בריאים ורכיבים אנטי דלקתיים שתורמים רבות לאיזון ההורמונים בגוף. בדיוק מה שאנחנו צריכים אחרי החגים. מתכון לסלט שמורכב מבטטה, כרובית, גרגירי חומוס קלויים ומתובלים, קינואה, אבוקדו, ירקות טריים ורוטב טחינה שמזלפים בנדיבות (מתכונים, אוכל)

סלט שהוא ארוחה שלמה (צילום: Caroline Green on Unsplash)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 בטטה, מקולפת וחתוכה לחצאי עיגולים
  • 1 כרובית, חתוכה לחתיכות בינוניות
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים או מקופסת שימורים

לתיבול הבטטות, הכרובית וגרגירי החומוס:

  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי או עשבי תיבול מיובשים כמו תימין / אורגנו / בזיליקום / רוזמרין
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת

להשלמת הסלט:

  • 1/2 כוס קינואה לא מבושלת
  • 1 אבוקדו, פרוס
  • 1 כוס צנון, פרוס דק
  • צרור גדול של עלי רוקט
  • חופן גרעיני דלעת גולמיים
  • חופן אגוזים (מכל סוג שרוצים) קצוצים

לטחינה:

  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 2 כפית סירופ מייפל
  • מיץ מלימון אחד סחוט היטב
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1/2 כפית מלח או יותר, לפי הטעם
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/3 כוס מים חמימים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקינואה לפי ההוראות שעל האריזה ובמקביל, מפזרים בתבנית גדולה מרופדת בנייר כסף את הבטטות, הכרובית וגרגירי החומוס. מזלפים או מרססים אותם בשמן זית, מתבלים הכל במלח, פלפל שחור, אבקת שום, תערובת תיבול איטלקי ופפריקה מעושנת, מערבבים היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 35-45 דקות. באמצע האפייה, מערבבים את תכולת התבנית.

2. במעבד מזון, מעבדים יחד את כל רכיבי הטחינה עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.

3. מחלקים את הירקות האפויים בין 4 קערות סלט, מוסיפים קינואה, עלי רוקט, פרוסות אבוקדו וצנון, מזלפים מעל מרוטב הטחינה בנדיבות ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר