פסק דין חריג

אבחנה רפואית התירה לפסולי חיתון להינשא בשנית | כל הפרטים

בית הדין הרבני באשדוד התיר לבני זוג שהתגרשו ונאסרו זה לזו לשוב ולהינשא, לאחר שנקבע כי מדובר בהזיה שנבעה מהתקף מאניה דיפרסיה של הבעל המגרש | הדיינים ערכו תחקיר רפואי ובסופו נתנו פסק דין תקדימי (בארץ)

בית דין רבני; אילוסטרציה (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)

בזכות תחקיר רפואי הלכתי מקיף שקיימו הדיינים, בני זוג שנחשבו לפסולי חיתון הותרו להינשא מחדש

מדובר באירוע תקדמי, בו דיינים שעשו מעשה בית דין וחתמו על גט שניתן בין איש לאשתו בתוספת הודעה על כך שהשניים אסורים זה לזו, התירו כעבור חצי שנה לשניים לחזור ולהינשא

תרופות ומשככי כאבים (צילום: מישאל לוי)

סיפור המעשה: לפני כחצי שנה, שני בני זוג התגרשו בבית הדין הרבני באשדוד. הבעל הגיש תביעה לגירושין בשל טענות שונות אותן הכחישה אשתו, אך הסכימה להתגרש כדי לקצר את התהליכים.

בנסיבות אלה הדיינים סדרו גט פיטורין בו ביום, ובהחלטה נכתב לפי דרישת ההלכה כי האישה "אסורה לבעלה".

הטענה לרקע רפואי נפשי

לא עברו מספר חודשים ושני בני הזוג פנו שוב לבית הדין הרבני באשדוד – והפעם עם בקשה להיתר נישואין בין הגרוש לגרושתו. הבעל טען כי הוא חולה במאניה דפרסיה ונוטל תרופות, ובאותה תקופה הוא לא נטל כדורים ולא היה מאוזן כך שהטעות נגד אשתו לא היו אלא "הזיה".

דיין בית הדין הרבני באשדוד הרב בן ציון ציוני למד ביסודיות את נושא ההפרעה הנפשית "מאניה דפרסיה" והתייעץ עם רופאים ופסיכיאטרים.

בית הדין דרש מהמבקש להמציא עדות ממוסמכת מהרופא המטפל שיאשר את מחלתו, כולל אישור שבחודש שבו ניתן הגט הוא לא נטל כדורים ולא היה מאוזן. המסמכים והעדויות הרפואיות אכן הגיעו ואישרו את דבריו.

בפסק דינו כתב הגאון הרב בן ציון ציוני: "מאניה דפרסיה היא הפרעה נפשית המתאפיינת בשינויים חדים במצב הרוח ובאנרגיות. בתקופה זו של מאניה עלולות להופיע מחשבות שווא והזיות. זהו מצב פסיכוטי שבו נפגעת היכולת להיות מחובר למציאות. הרי לנו שאדם הלוקה במאניה דפרסיה עלול להזות ולחשוב מחשבות שווא, כלומר תפיסת המציאות שלו אינה תואמת את המציאות האמיתית. הוא עלול להתייחס לדברים שנמצאים בדמיונו כדברים שקרו במציאות".

לסיכום הוחלט כי "לאחר שבית הדין עיין במסמכים המצורפים והתברר כי אכן האיש סובל מבעיה רפואית של מאניה דפרסיה ולא טופל בתקופה זו, יש להכריע שטענתו המקורית נעקרת מעיקרה ומשכך רשאים הצדדים לחזור ולהינשא זה לזה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (92%)

לא (8%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
לא הבנתי מילא שנתנו לו לגרש זה זכותו אבל להוציא פסק שהאשה אסורה עליו ועל אותו אדם בלא לבחון את הראיות זה מחדל ענק של הבית דין.
השומר
אמת ויציב ונכון
אמא אוהבת
צודק
חיים
נכון מאוד, ממש מוזר.
נועה
אם היית לומד קצת לא היית שואל את השאלה הזאת כי הדין הזה נובע מההלכה שאדם נאמן על עצמו כמאה עדים ואם הוא טוען שזינתה אז ממילא נאסרת עליו לטענתו גם אם אין ראיות והבית דין לא מחויב לחשוב אולי הוא חולה עם הזיות!!!
חכם
2
אם באמת יש לו בעיה אז למה שהיא תרצה להתחתן איתו
פסיכיאטר חסיד גור
כנראה שכאשר הוא לוקח את הטיפול שלו והוא מאוזן הוא איש טוב
דוד
1
כיצד יתכן שלא צפו בקלטת וראו מההתחלה שאין כלום בטענותיו של הבעל????? היה חוסך את כל הבזיון והצער וחילול ש"ש וכו וכו..... כך מיד לתת גט????? לא מובן. ה' ירחם !
משה
יש מושג שנקרא הודאת בעל דין כמאה עדים דמי
חושבשחושב

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: