רגע של גאווה לאומית | צפו

נתניהו על הישגי המלחמה עם איראן; "האיום הוסר ועשינו את הבלתי נתפס"

לאחר הפסקת האש וסיום מבצע עם כלביא שנמשך 12 ימים במלחמה עם איראן, ראש הממשלה מוסר כעת הצהרה לתקשורת| נתניהו: הסרנו את שני האיומים הגרעין והטילים הבליסטיים אם לא היינו פועלים עכשיו מדינת ישראל הייתה בסכנת השמדה (חדשות, מבצע עם כלביא)

ראש הממשלה בהצהרה (צילום: לע"מ)

מסר הערב הצהרה מיוחדת לתקשורת עם סיום מבצע עם כלביא וכניסת הפסקת האש שהוביל הנשיא טראמפ:

על מבצע עם כלביא

בפתח דבריו אמר ראש הממשלה: "ב-12 הימים של מבצע עם כלביא השגנו ניצחון היסטורי, והניצחון הזה יעמוד לדורות. הסרנו מעלינו שני איומים קיומיים מיידיים, איום ההשמדה בפצצות גרעין ואיום ההשמדה ב-20,000 טילים בליסטיים"

"אם לא היינו פועלים עכשיו, מדינת ישראל הייתה עומדת בקרוב בפני סכנת השמדה. אבל זה לא קרה, כי ברגע המכריע קמנו כלביא, נעמדנו כארי, והשאגה שלנו הרעידה את טהרן והדהדה בכל העולם"

"במקורותינו נאמר, בתחבולות תעשה לך מלחמה. מכת הפתיחה המפתיעה של עם כלביא תירשם בדברי הימים של מלחמות ישראל, והיא תלמד בכל צבאות העולם. באבחה אחת, מכה אחת, חיסלנו את הפיקוד הבכיר של , כולל שלושה רמטכ״לים ובכירים רבים נוספים. ובאותם רגעים חיסלנו גם את מדעני הגרעין המובילים של איראן. הם שהחזיקו בידע, הם שהובילו את תוכנית הגרעין, הם שביקשו להביא עלינו חורבן ומוות. הרסנו את מתקן ההשערה המרכזי בנתאנז, את מתקן המרת האורניום באיספהאן ואת מתקן המים הכבדים באראק"

על הנשיא טראמפ

עוד הדגיש ראש הממשלה: "ידידנו הנשיא טראמפ התגייס באופן חסר תקדים לצידנו. בהנחייתו, צבא ארצות הברית השמיד את אתר ההשערה במעמקי האדמה בפורדו. תקפנו עוד עשרות מתקנים של תוכנית הגרעין האיראנית, כולל מעבדות ומפעלי ייצור של צנטריפוגות"

"אתם בוודאי זוכרים לפני שבע שנים איך במבצע מזהיר של המוסד הבאנו את ליבת ארכיון הגרעין הסודי של איראן לארץ. חשפנו אז את תוכנית הגרעין של איראן להשמדת מדינת ישראל, בפני הנשיא טראמפ, בפני העולם כולו, בפניכם, אזרחי ישראל. ובכן, כיום, כעת, במבצע הזה, השלמנו את המלאכה ופגענו בארכיון כולו, והארכיון הזה ריכז בתוכו את כלל הידע של איראן לייצור פצצות אטום. גם את זה עשינו"

"במשך עשרות שנים הבטחתי לכם שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני. ואכן, בכל הפעולות המזהירות שלוחמינו ביצעו הורדנו לטמיון את פרויקט הגרעין של איראן. ואם מישהו, אם מישהו באיראן ינסה לשקם את הפרויקט הזה, נפעל באותה נחישות באותה עוצמה לגדוח כל ניסיון כזה. אני שב ואומר, לאיראן לא יהיה נשק גרעיני. באותה עוצמה, באותה נחישות, השמדנו את תעשיית ייצור הטילים של איראן. הרסנו עשרות מפעלים לייצור טילים. פגענו קשות במלאי הטילים. השמדנו את רוב המשגרים, במקרים רבים השמדנו אותם דקות לפני שהם שיגרו את טילי המוות לישראל"

ראש הממשלה הוסיף בהצהרתו: "כוונת הזדון של איראן לאיים תוך שנים ספורות על קיומה של ישראל ברבבות טילים בליסטיים, האיום הזה גם הוא הוסר. וביחס למשטר האיראני, הנחתנו מכות מחץ על משטר הרשע, חיסלנו בכירים רבים נוספים, הרסנו מפקדות, תקפנו את בסיסי משמרות המהפכה, תקפנו את בסיסי הבסיז', פגענו בסמלי שלטון. והיום, היום לפנות בוקר, רק לפני כמה שעות, שעות אחדות לפני הפסקת האש, הנחתנו על משטר האייתוללות את המכה הקשה ביותר מאז תחילת המלחמה, את המכה הקשה ביותר בתולדותיו"

"חיסלנו מאות מפעילי משטר, מפעילי משטר, בהתקפה המוחצת, המוחצת ביותר שראתה טהרן בחמישים השנים האחרונות"

תודה לטראמפ

אזרחי ישראל, אני מודה בשמכם, לידידי הנשיא טראמפ ולארצות הברית על חלקם בהגנת ישראל ובהסרת איום הגרעין של איראן. ההצטרפות של ארצות הברית למערכה, לא רק בצד ההגנתי, אלא גם בצד ההתקפי, זהו אירוע היסטורי. זה לא קרה מעולם. זהו פרי מאמץ מדיני שהובלתי יחד עם השר דרמר אל מול הנשיא טראמפ וצוותו. ואני חייב לומר לכם, מעולם לא היה לישראל ידיד גדול כמו הנשיא טראמפ בבית הלבן, ואני מודה לו מאוד על עבודתנו המשותפת. יש לכך השלכות אדירות על הביטחון הלאומי של ישראל, על הביטחון של כל אחד ואחד מכם ושל הילדים שלכם והנכדים שלכם ועל פני המזרח התיכון כולו.

על המלחמה בעזה ושחרור החטופים

"אזרחי ישראל, ב-7 באוקטובר היינו בתהום. ספגנו את האסון הנורא ביותר בתולדות המדינה. אבל בזכות כוחות משותפים של הממשלה, של כוחות הביטחון, ושלכם, העם, ידענו להתאושש ולהשיב מלחמה שערה. כעבור 20 חודשים שלטנו בשמי איראן וגבינו ממנה מחיר חסר תקדים, מחיר שהיא לא דמיינה שהיא תשלם. אבל למרות הישגינו המזהירים, איננו נישאים על גלי האופוריה. איננו זחוחים, איננו שאננים. בדיוק להפך, אין לנו שום כוונה להוריד את הרגל מדוושת הגז"

"עלינו להשלים את המערכה נגד הציר האיראני, להכריע את החמאס ולהביא לשחרור כל חטופינו, החיים והחללים כאחד. ולמשפחות החטופים אני אומר, לא הפסקנו לרגע, אפילו לרגע, כולל בזמן המלחמה, את המאמצים להחזיר את כל חטופינו הביתה, שוב, החיים והחללים כאחד, ואנחנו לא נרפה מהמשימה הקדושה הזו עד שהיא תושלם. ולמשפחות השכולות אני אומר, יקיריכם, גיבורינו, לא נפלו לשווא, כי גבורתם והקרבתם היא שאפשרה לנו לשבור את הציר האיראני. בלי ההישגים הכבירים בעזה, בלבנון, בסוריה, ונגד הטרור ביהודה ושומרון, לא היינו יכולים להגיע לטהראן"

הישגי המלחמה

ראש הממשלה: "עם חיסול ציר הרשע של איראן אנחנו נפצח ציר של שלום ושגשוג של עמי האזור, ואני אומר לכם, גם מעבר לעמי האזור. אנחנו כבר עובדים על כך במרץ ויגיע הזמן גם לחשוף את פעולתנו. אנחנו נפצה ביד רחבה את כל מי שנפגע, ונביא את כלכלת ישראל לשיאים חדשים. זה כבר קורה. אזרחי ישראל, שילמנו מחירים יקרים בעורף במבצע הזה. כולנו מחבקים באחווה אין-קץ את משפחות החללים. כולנו מאחלים החלמה שלמה לכל הפצועים בגוף ובנפש, כמו לכל הפצועים במערכה הזאת מאז 7 באוקטובר. לאחרונה ביקרתי בכמה ערים שספגו הרס גדול מן הטילים של איראן. בתים רבים ניזוקו, וכפי שהבטחנו לתושבים, אנחנו נבנה אותם מחדש"

תודה למערכת הביטחון

ראש הממשלה הודה לכל מערכת הביטחון ולטייסים שהיו מעורבים במלחמה: "אזרחי ישראל, אני מבקש להודות בשמכם מעומק הלב לרמטכ״ל רב-אלוף אייל זמיר, למפקדי ולוחמי צה״ל, לראש המוסד דוד ברנע וללוחמי ולוחמות המוסד, למפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, לטייסינו האמיצים, איזו עבודה נפלאה הם עשו, ולצוותי הקרקע המסורים, לראש אמ״ן, אלוף שלומי בינדר ולאנשי המודיעין, הם חשפו ביצירתיות מדהימה את סודות האויב, לראש אמ״ץ, אלוף עודד בסיוק, על ניהוג המערכה, למזכירי הצבאי, אלוף רומן גופמן, לפיקוד העורף, למשטרת ישראל, למערכי הכבאות, הרפואה וההצלה שהצילו חיים רבים. וכמובן אני מבקש להודות לשר הביטחון ישראל כץ ולכל שרי ושרות הממשלה"

הם התייצבו כולם מאחורי ההחלטה ההיסטורית, והם פעלו כל אחד ואחת בתחומו ובתחומה. כולם בלי יוצא מן הכלל התעלו לגודל השעה. אבל מעל הכול אני רוצה להודות לכם, אזרחי ישראל.

גאווה לאומית

זהו רגע של גאווה לאומית, רגע של אחדות, רגע שבו כל אזרח בישראל יכול לזקוף קומה ולומר, יחד עשינו את הבלתי-נתפס. יחד עשינו את הבלתי-נתפס. עם כלביא קם, עם ישראל חי, ובעזרת השם, עם הנצח יבטיח את נצח ישראל"

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (96%)

לא (4%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

18
תודה רבה להשם
אמן
לב מלכים ושרים ביד השם ויוכל השם להפך את טראמף לאיב מתי שהו רוצה
רק הו
17
אין על ביבי!!!
אפר
16
ה' יתברך תמיד אוהב אותך, ותמיד יהיה רק טוב.
יוסי
15
ביבי ראש הממשלה אתה הראש ברוך השם
אבי
14
תודה לך על כל מה שעשית ועדיין עושה למען המדינה ולמען בטחוננו
טל
13
מצטערת לא הבנתי למה יש הפסקת אש? אלפי אנשים הלכו להם הבית אנשים נהרגו מכל השבועיים האלה עם איראן לא קיבלנו חטופים עדיין חיילים הגיבורים שלנו נהרגים בעזה באמת למה הפסקת אש? אני מבקשת ממך לחשוב טוב על ההפסקת אש שאתה עושה כי לא השגנו כלום ושום דבר
סיון
12
מנהיג בחסד עליון מזלנו שאתה מנהיג שלנו בעת הזו יישר כוח אוהבים אותך הצלחתך הצלחנו
יצחק
11
אין כמוך !!! זכינו בך!!! רק תחזיר את החוטפים והמטרה הושלמה .אמן וזה יקרה כמה שיותר מהר
זאב
10
כבר ראינו מה קורה כשלא עושים עבודה עד הסוף, אם לא מורידים לטרור את הראש הוא קם שוב ושוב
שטרן
9
נאום חזק ועוצמתי ביותר!!!! תודה רבה ראש הממשלה על אומץ לב ואמונה גדולה בדרך ובה' יתברך
ישראל
8
באמת היסטוריה
יהודי
7
אנחנו אנחנו אנחנו, ורק בסוף פעם אחת בעזרת ה' כדי לצאת ידי חובה. איפה ההודאה והשבח לעושה הכל? איפה ההכרה בניסים המופלאים?
אפיקורס
אתה לא חי פה, אהה? אתמול הלך. ביסי במיוחד לכותל עטוף טלית וכיפה לראשו להודות לה' על סייעתא דשמיא. אותה הגדיר מול כל אמצעי התקשורת כסיעה החשובה בכנסת ועוד ועוד ... חפש באתר. אתה לא מתבייש?
צבי
6
אין גבול לביזיון. במקום לחזק את רוח העם – סוגרים את הכותל המערבי ומונעים גישה למקומות הקדושים?! דווקא בשעה שעם ישראל זקוק ליותר תפילות, יותר קדושה – יש מי שבוחר להילחם בזה. שוב אנו רואים בבירור מי נלחם בקדושה, ומי מבקש להרחיק יהודים מהכותל ומהמקומות הקדושים. המסר ברור – לא לטעות, ולא להתבלבל.
בר
5
מדוע ראש הממשלה ביבי, איפשר לאיראן להגיע למצב הזה ?!
ירמי הו
4
אמן שיווק הבחור, שנה וחצי שעזה, רוב הטלים של איראן נשארו, פרויקט הגרעין לא הושמד לחלוטין ויש טוענים שאף יותר גרוע..
יהודי
3
את השם אתה רק מזכיר באחרונה לא אמרתה אפילו תודה השם. לבמלכים ושרים ביד השם והשם יוכל לעשות שטראף לא יהי יותר ידיד ישראל הארינים כל הזמן מזכירים את השם
גיל הופמן
2
ביבי כמו דרעי חצי עבודה
סבבים
1
אלוף הסבבים
השם ישמור

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: