עכשיו אפשר לספר

הרמטכ"ל חשף שכוחות קומנדו קרקעיים פעלו חשאית באיראן במלחמה

בהצהרה שקיים הערב, יממה וחצי אחרי הפסקת האש, חשף הרמטכ"ל אייל זמיר כי כוחות קומנדו קרקעיים פעלו באופן חשאי בעומק שטח איראן | הוא קבע: "הפגיעה בגרעין היא פגיעה מערכתית, והפרויקט הוסג שנים לאחור" | ההצהרה המלאה (מלחמה)

הצהרת הרמטכ"ל (צילום: דובר צה"ל)

הרמטכ"ל אייל זמיר נשא הערב (רביעי) הצהרה לתקשורת שבה סיכם את המלחמה ב, ובין היתר חשף כי במלחמה היו גם כוחות קומנדו קרקעיים שפעלו עמוק בשטח האויב.

"יצאנו למבצע ״עם כלביא״ כאשר לנגד עינינו עומדת משימה ברורה - הסרת איום קיומי ממשי על מדינת ישראל. לאחר 12 ימים של לחימת תקדים אני יכול לומר: צה״ל פעל במיטבו ועמד באופן מלא בתכלית ובמטרות המבצע.

"מטרתו המרכזית של המשטר האיראני היא להשמיד את מדינת ישראל. זו התוכנית שלהם זה הייעוד שלהם. המשטר באיראן קידם שלוש תוכניות זדוניות: הראשונה, תוכנית הגרעין, התוכנית הזו הגיעה לשלבים קריטיים, עם יכולת פריצה מהירה לנשק גרעיני.

"השנייה, תוכנית הטילים ארוכי הטווח, ובה ייצור אלפים רבים של טילים שישוגרו לשטחנו במטרה לשתק את מדינת ישראל ולזרוע הרס ומוות באוכלוסייה. השלישית, ״התו כנית להשמדת ישראל״.

הרמטכ"ל הוסיף: "בחודשים שלפני המלחמה, איראן קידמה את התוכנית המבוססת על אש מסיבית מנגד לצד פלישה קרקעית רב זירתית. לכל התוכניות הייתה מטרה משותפת אחת - להשמיד את מדינת ישראל. הן לא היו רק רעיון תיאורטי אלא איום קיומי על חיינו במדינה, האיום הפך לממשי. אנחנו נלחמים על קיומנו בעוצמה ומעבירים את האש לשטח האויב, אנחנו פועלים ויוזמים לפי הציווי המוסרי ״הקם להורגך, השכם להורגו״. הציווי המוסרי - "הקם להורגך, השכם להורגו".

לדברי הרמטכ"ל, "לאחר שנים של הכנות ובתום חודשים של היערכות דקדקנית ומואצת בצה״ל - מכת הפתיחה שלנו הייתה מפתיעה ומכריעה. מכת הפתיחה הוציאה את האויב משיווי משקל והיוותה מרכיב מרכזי בהישגי המערכה כולה. פגענו בכל המטרות שתכננו, ואף מעבר לכך.

"העמקנו את ההישג ביחס לתוכניות שהצבנו ביציאה לדרך. בהתאם להערכת בכירי אגף המודיעין בצה״ל, ומומחי הגרעין שלנו, הפגיעה בתוכנית הגרעין איננה פגיעה נקודתית אלא פגיעה מערכתית. פגענו במתקנים הראשיים, במפעלים, בתעשיות ובמוקדי הידע. ההישג המצטבר מאפשר לקבוע כי פרויקט הגרעין האיראני ספג פגיעה קשה, רחבה ועמוקה והוסג שנים לאחור.

"הוכחנו את נחישותנו, לא נאפשר לאיראן לייצר נשק להשמדה המונית. פגענו פגיעה קשה ביכולת הטילים, גרענו מאות משגרים וטילים ויצרנו עיכוב משמעותי בתוכנית בניין הכוח שלהם. בנוסף, הצלחנו לייצר עליונות מודיעינית, טכנולוגית ואווירית. הגענו לשליטה מלאה בשמי איראן ובכל מקום בו בחרנו לפעול".

בשלב הזה חשף כשאמר כי "אלו התאפשרו, בין היתר, בזכות שילוביות ותחבולה שבוצעו על ידי כוחות אוויר וקומנדו קרקעיים. הכוחות פעלו באופן חשאי בעומק שטח האויב וייצרו לנו חופש פעולה מבצעי. ההישגים שלנו הועצמו בזכות הפעולות של צבא ארצות הברית".

הוא הוסיף: "הפעולה של הכוחות האמריקאיים הייתה מדויקת, עוצמתית ומרשימה. לאורך כל שלבי המבצע שמרתי על קשר הדוק עם מקביליי בצבא ארצות הברית. התיאום בין הצבאות מהווה נכס אסטרטגי למדינת ישראל".

זמיר חתם: "אזרחי ישראל, החוסן והאחריות שהפגנתם ראויים להערכה. הם ימשיכו להוות בסיס איתן ליכולתנו לעמוד יחד בכל אתגר. ליבנו עם משפחות ההרוגים, ואני מאחל החלמה מהירה לכל הנפגעים.

"ברצועת עזה הלחימה נמשכת, לוחמינו, חי"ר, שריון, הנדסה קרבית, תותחנים וכוחות קומנדו, ממשיכים לפעול בגבורה בקרבות חיכוך בתווך מורכב על מנת להגן על היישובים שלנו. עלינו להמשיך לפעול להשגת מטרות המלחמה - השבת 50 החטופים ומיטוט שלטון החמאס. נפלה בחלקי הזכות לפקד על צה"ל ולהוביל אותו באחת משעותיו ההיסטוריות והחשובות ביותר. אני גאה באנשיי, אני גאה צה״ל. מבצע "עם כלביא" הסתיים, אך המערכה עדיין לא תמה. עלינו להשאר ממוקדים – אתגרים רבים עוד לפנינו. אנחנו עם מופלא צה"ל ליצירת עתיד בטוח עבורנו ועבור ילדינו". את דבריו חתם בפסוק: "למען ציון לא אחשה, ולמען ירושלים לא אשקוט".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (93%)

לא (7%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
לבי נשבר על שלא שיבח את הקדוש ברוך הוא על הניסים שעה לנו על המלחמה שנלחם לנו, ה׳ איש מלחה, ה׳ נלחם לנו, עם כל הכבוד והערכה לטייסים ולחיילים, מזכיר לנו שאם ה׳ לא ישמור עיר שוט שקד שומר
אוהב ישראל
1
להודות לבורא עולם, ההצלחה העיקרית הכל בזכותו - סייעתא דשמייא
דוד כהן

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: