כבר לא בפנסיה

האקרים איראניים מאיימים לחשוף תכתובות מביכות של מקורבי טראמפ

האקרים איראניים מאיימים לחשוף תכתובות אישיות ומביכות מסביבתו הקרובה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ | בדיקה שנערכה בעבר אודות "רוברט" העלתה כי מדובר במשמרות המהפכה האיראניים (חדשות) 

(צילום: שאטרסטוק)

האקרים המזוהים עם טוענים כי בידיהם כ-100 גיגה-בייט של תכתובות מייל שנגנבו ממקורביו של נשיא ארצות הברית , וכי בכוונתם לפרסם מידע מביך נוסף, זמן קצר לאחר שכבר הפיצו חלק מהחומר לתקשורת במהלך מערכת הבחירות לנשיאות 2024.

האקרים, הפועלים תחת הכינוי "רוברט", שוחחו עם סוכנות הידיעות רויטרס ביום ראשון וביום שני, וטענו כי השיגו גישה לתיבות הדוא"ל של ראש הסגל בבית הלבן סוזי ווילס, עורכת הדין לינדזי האליגן והיועץ הפוליטי רוג'ר סטון. הם סירבו לחשוף את תוכן ההודעות שברשותם, אך רמזו כי ייתכן שינסו למכור אותן.

רשויות אכיפת החוק בארה"ב התייחסו ברצינות לפריצה. התובעת הכללית פאם בונדי כינתה את המעשה "מתקפת סייבר שערורייתית". ראש ה-FBI, קאש פאטל, מסר בתגובה משותפת לבית הלבן וללשכתו: "כל מי שמעורב בהפרת ביטחון לאומי ייחקר לעומק ויועמד לדין במלוא חומרת החוק".

גם סוכנות הסייבר הפדרלית (CISA) התייחסה למתקפה, והבהירה כי מדובר במאמץ מתוזמן לפגוע בנשיא ובסביבתו: "ה'מתקפה' הזו איננה אלא תעמולה דיגיטלית. הבחירה במטרות אינה מקרית. מדובר בקמפיין הכפשה שנועד לערער את מעמדו של טראמפ ולפגוע באנשי ציבור ישרים המשרתים את המדינה בכבוד".

על פי הדיווח הבוקר ב'רויטרס', "רוברט" הופיע לראשונה בשלהי קמפיין 2024, אז טען כי פרץ לחשבונות אימייל של כמה מעוזריו של טראמפ, כולל ווילס, והחל להעביר תכתובות לעיתונאים. כמה מהחומרים שהודלפו נבדקו ואומתו על ידי רויטרס, בהם תכתובת שנגעה להסכם כספי לכאורה בין טראמפ לבין עורכי דינו של רוברט פ. קנדי הבן – שכיום משמש כשר הבריאות בממשל טראמפ.

בספטמבר 2024 ייחסה מחלקת המשפטים האמריקנית את פעולת ההאקינג למשמרות המהפכה של איראן. ההאקרים, בשיחות נוספות עם רויטרס, סירבו להתייחס להאשמות.

לאחר הבחירות הודיע "רוברט" כי לא יפרסם מידע נוסף, ובמאי האחרון אף אמר: "אני בפנסיה, בנאדם". אולם לאחר העימות הצבאי שארך 12 יום בין איראן לישראל, וההפצצות האמריקניות על אתרי הגרעין של איראן, חידשו ההאקרים את פעילותם – ואף הודיעו על כוונתם למכור את המידע.

"המטרה שלהם כעת היא לגרום נזק מבלי להצית מחדש פעולה צבאית אמריקנית או ישראלית רחבה", הסביר חוקר ל'רויטרס'. לדבריו, "במצב כזה, הדלפת תכתובות מייל היא כלי א-סימטרי שפחות סביר שיעורר תגובה צבאית מחודשת".

למרות החשש מפני מתקפת סייבר רחבת היקף מצדה של איראן, במהלך העימות האחרון נקטו ההאקרים האיראנים בפרופיל נמוך יחסית. ביום שני הזהירו גורמי סייבר אמריקנים כי ייתכן שעדיין קיימת סכנה למתקפות על תשתיות קריטיות וחברות בארה"ב.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: