שר החוץ גדעון סער נאם היום בפני המשלחת הגדולה אי פעם של מחוקקים מארה״ב שהגיעה לארץ ואמר בין היתר: "סאנצ׳ס והשרים הקומוניסטים של ממשלת ספרד מעודדים אלימות. הנרמול של אלימות פוליטית מאיים על כל מה שאנו עומדים למענו. זה חייב להסתיים עכשיו!" (חדשות בעולם)
מזה חודשים שארה"ב וסין מתקוטטות סביב אפליקציית הרשת החברתית טיקטוק, כאשר האמריקנים חוששים משימוש לא הוגן ופעולות ריגול של המדינה הקומוניסטית אחרי אמריקנים | בתגובה אסרה ארה"ב על שימוש באפליקציה, אך המהלך טרם יצא לפועל. כעת ייתכן שנמצא הפתרון (בעולם)
מתקפה אנטישמית בהליפקס: כתובות גרפיטי אנטישמיות רוססו על בתי כנסת, כולל האשמות שקריות על פיגועי 11 בספטמבר | זאת לאחר שבסוף השבוע דווח על דקירת אישה יהודייה באוטווה (יהדות, בעולם)
בלבנון דווח הבוקר כי פלסטיני נעצר במחנה הפליטים א-נאעמה בדרון לבנון "בחשד לשיתוף פעולה עם ישראל" | הכוחות הלבנוניים מסרו כי החשוד הוא חבר בכוחות הביטחון הלאומי הפלסטיניים, וכי בפשיטה על ביתו מצאו 400 אלף דולר במזומן (העולם הערבי)
כתב אישום הוגש בימים האחרונים בפינלנד נגד רופא בן 80 מטורקו בגין "ביזוי מתים" לאחר שהמשטרה גילתה שתי גופות של קרוביו - כנראה הוריו - שאותן אחסן במקפיאים במשך כמעט שלושה עשורים | החוקר במשטרה המקומית אמר כי "אולי היה קשה לו להיפרד מהמתים", וציין שהנאשם האמין שפעל מתוך כוונה טובה ושמר על קרוביו לפי "השקפת עולמו המיוחדת" (מעניין, בעולם)
12 בני אדם עומדים למשפט בצרפת לאחר שסחרו ברעל קטלני שנועד "לסייע" לאחרים לסיים את חייהם ללא סבל | למרות חומרת המעשים, הם אינם חשודים ברצח או סיוע לרצח (בעולם)
נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי התייחס אתמול בעדכון הלילי שלו לחזית הלחימה בגבול עם רוסיה, ואמר שהכוחות האוקראינים מסבים נזקים כבדים למוסקבה | "אלו הסנקציות הטובות ביותר", הוא אמר, והסביר מה יביא לסיום המלחמה (בעולם)
המשטרה עצרה עורך דין המקורב לשרה מאי גולן במסגרת חקירת חשד לקבלת דבר במרמה, שימוש בכספי ציבור לצרכים פרטיים והעסקה פיקטיבית במשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה בראשו עומדת השרה מאי גולן (חדשות)
מסוקי AH-64 של הדיוויזיה המשוריינת ה-1 בצבא ארה"ב ביצעו ירי חי ותקיפות לעומק במסגרת תרגיל משותף עם בעלות הברית, בזמן שרוסיה ובלארוס פותחים את תמרון ZAPAD 25 בסמוך (בעולם)
ראש ממשלת בריטניה לא אהב את ההפגנה נגד ההגירה שקיימו אנשי הימין בלונדון הבירה | מתברר שבמקרים מסוימים יש בכל זאת גבול לחופש המחאה | זה מה שאמר ראש ממשלת בריטניה על המחאה ההיסטורית בשבת בלונדון הבירה, בה הונפו גם דגלי ישראל וצה"ל (בעולם)
מדינות המפרץ יחד עם שאר מדינות ערב פרסמו החלטה חריפה נגד ישראל בעקבות התקיפה הדרמטית בקטאר שכוונה נגד ראשי ארגון חמאס | לצד המילים החריפות והאיומים לבטל את הסכמי אברהם - דבר אחד לא היה שם | כל הפרטים (מדיני)
מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו התלווה לראש הממשלה נתניהו לביקור בכותל המערבי ובמנהרות הכותל הסמוכות | בתיעוד שפרסמה הקרן למורשת הכותל נראה הבכיר האמריקני עומד בתפילה לצד נתניהו, בתפילה לשלום הנשיא טראמפ ושחרור החטופים | צפו בתיעוד (מדיני)
במקביל לכוננות לקראת פריצה מלאה לתוככי העיר עזה, דובר צה"ל מפרסם היום כי במהלך השבוע שעבר הצליחו הכוחות לחסל אחד-עשר מחבלים ששהו במנהרה וסיכנו את הכוחות | צפו בתיעוד שמפרסם היום דובר צה"ל (צבא)
כך הגיב טיילור רובינסון החשוד ברצח צ'ארלי קירק, לתמונות שלו שפרסם ה-FBI זמן קצר אחרי התקרית ולפני שנתפס: "הכפיל שלי מנסה להכניס אותי לצרות" | והאם יוצא להורג? (בעולם)
סיפור מחריד אירע בסוף השבוע שעבר בעיר האיטלקית, כאשר זוג חרדים שהגיעו לטיול ביעד הפופולרי, נאלצו לסבול תקיפה אנטישמית מחרידה | שלושת התוקפים נלכדו ואחד מהם גורש (חדשות בעולם)
המוסד התנגד לפעולה קרקעית בקטאר ולכן נתניהו החליט על תקיפה אווירית | כעת מתברר, חליל אל חיה יכול היה להיות מת כעת אם המוסד היה מבצע את הפעולה במקום חיל האוויר | זו הסיבה להתנגדות של המוסד למבצע חשאי בדוחא (מדיני)
זוהראן ממדאני, המועמד האנטי-ישראלי המוביל לראשות עיריית ניו יורק הצהיר בראיון כי יורה על מעצרו של ראש הממשלה נתניהו מיד עם הגעתו לעיר | נראה שאין לממדאני סמכות חוקית לבצע את המעצר מכיוון שארה"ב אינה מכירה בסמכותו של בית הדין הפלילי (בעולם)
מזכיר המדינה מרקו רוביו המריא היום לישראל לקראת פגישתו מחר עם ראש הממשלה נתניהו | בדבריו הביע רוביו חוסר שביעות רצון מהתקיפה הישראלית בקטאר, אולם הדגיש שלדבר לא תהיה השפעה על היחסים עם ישראל (מדיני)
ה-FBI מודיע: הרוצח של צ'רלי קריק הוא טיילור רובינסון, בן 22 מיוטה | הרצח בוצע באמצעות רובה ציד בריחי מדגם Mauser | יממה לפני הרצח אמר רובינסון לבן משפחתו כי קירק "מלא שנאה ומפיץ שנאה" | הרוצח נתפס באותו ערב ע"י בן משפחתו שמסר מידע לשריף | בשעה זו הצהרת ה-FBI על הרצח הקשה (בעולם)