מה באמת קורה שם?

מומחה הגרעין ניתח תמונות חדשות מפורדו - והגיע למסקנות מדאיגות

איראן עובדת במרץ כדי להעריך את הנזקים באתר הגרעין בפורדו, כך עולה מתמונות לוויין שצולמו אמש ומתפרסמות הבוקר | באתר נראו כלי הנדסה כבדים מפנים עפר וממלאים מכתשים שנוצרו מההפצצות האמריקניות | כעת נראה שאיראן נמצאת בשלב הערכת הנזקים בלבד, לקראת אפשרות של פתיחה מחדש של אתר הגרעין במידה והדבר יתאפשר (חדשות)  

הדמייה מתקן הגרעין בפורדו (צילום: צה"ל, אילוסטרציה)

עובדת בשיא המרץ לשיקום אתר הגרעין בפורדו, כך עולה מתמונות לוויין שמתפרסמות היום.

תמונות לוויין שצולמו ב-1 ביולי מצביעות על מאמצי שיקום מתמשכים באתר העשרת האורניום בפורדו, לאחר הפגיעה האמריקנית באתר הגרעין, כך לפי הניתוח שערך דיוויד אולברייט, מומחה לגרעין ולשעבר מפקח בסבא"א.

אולברייט אמר שהתמונות מעלות כי איראן פינתה את אזור הכניסה המזרחית למנהרה, באופן שמאפשר כעת גישה של כלי רכב לפתח המנהרה. עדיין לא ברור עד כמה ניתן להיכנס פנימה.

הבניין ששכן בכניסה נהרס לחלוטין, ובמקום נראה עד לאחרונה מכתש פיצוץ. גם אתמול עדיין נצפו במקום משאיות פינוי, ככל הנראה עסוקות בפינוי ההריסות.

בסמוך לפיר האוורור מס' 2, לפי תרשימים של משרד ההגנה האמריקני, נראה מנוף גדול מפרק ציוד שמיועד ככל הנראה לסגירה זמנית של הפירים והקמת מחסום בטיחות סביבם. צלו של הזרוע המורמת של המנוף נראה בבירור, וליד הפיר מפוזרים חומרים שונים.

איראן גם פרצה דרך עפר חדשה שמובילה מהכביש ההיקפי הדרומי אל אתר פיר האוורור מס' 1. בתמונות ניתן לראות כי גם פיר זה כוסה, אך מדובר, ככל הנראה, בכיסוי זמני בלבד. בולדוזר נראה כשהוא דוחף עפר לשפת מכתש גדול שנפער סביב הפיר, בניסיון לחסום את הפתחים שנוצרו בהפצצה. לא נראים סימנים לפעולה של ציוד הנדסי ממש בצמוד לפירים, מה שמעלה את האפשרות שהכיסוי נועד רק לאפשר עבודה עפר מסביב לפתחים מבלי לסכן את העובדים והציוד. סבירה פחות, אך לא בלתי אפשרית, האפשרות שהפירים עצמם מולאו מחדש.

אולברייט מציין כי מערכת האוורור היא מרכיב חיוני בכל פעילות תת-קרקעית עתידית. אם איראן תבחר לחדש את פעילותה באתר, יהיה עליה לבנות מחדש את הפירים ואת התשתית הנלווית להם. ייתכן שהשיקום יתבצע במיקומם הנוכחי, אך ייתכן גם שייבנו פירים חדשים בתצורה שונה - תהליך שצפוי לקחת זמן רב יותר.

בשלב זה, מעריך אולברייט, האתר עובר הערכת נזקים. בשלב הבא צפויות להתחיל עבודות לשיקום הגישה לציוד ולחומרים שניתן להציל, ולאחר מכן, בהתאם להיקף הנזק, ייתכנו גם פעולות ניקוי ותיקון. לדבריו, ההתפתחויות יוסיפו להתבהר ככל שימשיך המעקב אחר האתר.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (95%)

לא (5%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: