שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

סלט פריך, קראנצ'י ומרענן שנוצר בהשראת מנת צד פרסית ידועה של עשבי תיבול טריים הנקראת "סבזי חורדן". מתכון לסלט מלפפונים ועשבי תיבול עם גבינת פטה ואגוזי מלך קלויים קלות. אין דרך לטעות איתו (מתכונים, אוכל)

לסלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 15 צנוניות, פרוסות דק דק
  • 3 מלפפונים, פרוסים דק דק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 85 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 1 כוס גדוש בעלי כוסברה
  • 1 כוס שמיר קצוץ
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • 2 ענפי טרגון, קצוצים

אופן ההכנה:

1. מפזרים את אגוזי המלך בתבנית בשכבה אחת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-12 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור, מצננים וקוצצים גס את האגוזים.

2. הכנת הרוטב: בכוס קטנה או בצנצנת זכוכית, טורפים במרץ את מיץ הלימון ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

3. בקערה גדולה, מניחים את הצנוניות, המלפפונים ואגוזי המלך. מתבלים בקורט מלח ויוצקים מעל 3-4 כפות מהרוטב. מערבבים היטב יחד. מוסיפים את הגבינה המפוררת ומערבבים בעדינות.

4. בקערה נפרדת, מניחים את עשבי התיבול, מתבלים במעט מלח, מוסיפים את הרוטב הנותר ומערבבים היטב.

5. עורמים יפה את המלפפונים, הצנוניות, אגוזי המלך והגבינה בצלחת הגשה גדולה. מניחים מעל את עשבי התיבול ומגישים מיד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בסלטים:

טבעוני, צמחוני ועכשיו גם צבעוני

רוצים לישון טוב יותר? לתפקד במקסימום במשך היום, או אפילו עור פנים צעיר ובריא יותר? אתם יכולים להשתמש בתרופות וכדורים, אבל כדאי לכם להשתמש קודם בצבעים של האוכל • בריא יותר, טעים יותר וטבעי יותר • הכירו את השפעת הצבעים שבאוכל (בריאות)

|

 קראנצ'י

מתכונים לסלטים כבר ראיתם הרבה, אבל סלט פטריות כזה, עם שילוב ייחודי של מרקמים וטעמים, עוד לא טעמתם! הפטריות הלבנות העסיסיות, הפלפלים הצבעוניים והרוטב סויה יוצרים סימפוניה של טעמים שתיזכרו עוד הרבה זמן- זה הזמן להתחדש עם סלט חדש לשבת (אוכל ומתכונים)

|

בריא וטעים

בין כל הפשטידות, הרביולי והעוגות המתוקות, אתם חייבים לאכול גם משהו בריא • פנקו את עצמכם עם סלט בריא ופיקנטי שישתלב היטב בסעודה החלבית בחג. בתאבון! (אוכל ומתכונים).

||
3

תוצרת בית

למרות שאתם יכולים לקנות עגבניות במכולת כל השנה, הן תמיד מחווירות לעומת העסיסיות והבשלות שלהן בקיץ, כשנקנות בשוק. אבל מסתבר שטפטוף של שמן וסיבוב קצר בתנור יכולים להוציא מתיקות וטעם אינסופיים גם מהירקות הכי תפלים והסלט הזה כאן כדי להוכיח זאת. טיפ קטן: אנו תמיד שומרים עגבניות על אדן החלון, רצוי בשמש או במקום אחר חמים במטבח, כי כך הן ממשיכות להבשיל (מתכונים, אוכל)

|

התוספת שתופסת

אוהבים סלט תפוחי אדמה אבל מתעבים מיונז? נסו את סלט התפודים בגריל הזה, במקום. שלבו תפוחי אדמה אדומים משובחים עם רוטב העשוי מחומץ, שמן זית, חרדל, עירית, שמיר ושום. קשטו בפטרוזיליה קצוצה להשלמת המנה ותהנו (מתכונים, אוכל)

|

באנו לשדרג

זה לא סלט הטונה הרגיל שלכם, ברור. זה סלט טונה עם טוויסט שמשדרג אותו בכמה וכמה רמות. הגישו אותו מעל עלי חסה פריכים, במקום לחם (מרענן!) ותקבלו מנה משביעה, זולה וגדושה בחלבון, המתאימה לארוחת ערב קלילה או לנשנוש בין הערביים (מתכונים, אוכל)

||
4

שבועות - התחלנו

שף אלימלך לוין עם מתכון לסלט חובה בשולחן שבועות ראוי: סלט קיסר עם קרוטונים ורוטב שום נהדר. עובדה משעשעת, הסלט הזה נולד בטעות, כששף איטלקי הכין לסועדים סלט מהרכיבים האחרונים שנותרו לו בסוף יום עמוס - ומאז הכל היסטוריה (מתכונים לשבועות, אוכל)

||
3

מה אוכלים היום?

בטטות נימוחות, קינואה, פטריות מוקפצות, גרגירי חומוס, אבוקדו ושלל ירקות שמאחדים את הכל למנה מושלמת לחום שמשתולל שם בחוץ - סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

שני הרכיבים העיקריים של הסלט הזה הם הבטטות וגרגירי החומוס שצולים ביחד בתנור ורוטב הטחינה המושלם - משם, קחו אותו לאן שאתם רוצים. אפשר להוסיף קינואה, אבוקדו, קייל, כרוב, עגבניות, מלפפונים וכל רכיב אחר שמתאים לכם (מתכונים, אוכל)

|

ניצול שאריות

סלט שמגיע מהעיר פירנצה שבטוסקנה, איטליה והשילוב המרכזי בו עגבניות עסיסיות, ולחם מאתמול - או חלה משבת. במתכון הבא הוספנו פלפלים קלויים ובמיה פריכה וזה פשוט מעולה (מתכונים, אוכל)

|
ש

תשלחו לי שמות!!

לראשונה בחייה, הרבנית לאה קולדצקי תחי', בתו של מרן שר התורה רבי חיים קניבסקי זצוק"ל, יוצאת בהבטחה נדירה ודחופה שלא נראתה כמותה – מקרה חירום של הכנסת כלה (צדקה)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם

בריא יותר

כרוב סגול הוא מוצר שמשפחתי אוהבת במיוחד - ובכל צורה. הפעם נתבקשתי ליצור ממנו מנה בסגנון המזרח הרחוק וכך עשיתי: עם ירקות פרוסים דק, שומשום קלוי ורוטב חמצמץ טעים טעים. הכינו מראש כמות נאה של סלט ותבלו אותו לקראת ההגשה (מתכונים, אוכל)

||
1

בריא יותר

מדי פעם (כל חודש), כשאנחנו מעלים קילו או שניים (חמישה), אנו פוצחים בדיאטה (אכילה נכונה) כדי לחזור לגזרה ואחד מהדברים שעוזרים לנו בתהליך הוא תבשיל הקינואה הזה. טעים, צבעוני, מתקתק קלות בגלל הבטטות והבצל המטוגן, משביע וקל להכנה. לא צריך יותר כלום (מתכונים, אוכל)

||
1

מה אוכלים היום?

הסלט הכי אלגנטי בספר בגרסה צמחונית בריאה יותר עם רוטב טחינה נפלא. לגרסה טבעונית, תוכלו להשמיט את הגבינה וללכת על יוגורט צמחי. מתכון לסלט קיסר שמורכב מעלי חסה רעננים, קוביות לחם פריכות ורוטב שמאחד את הכל (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

סלט קר ומרענן שהוא בעצם ארוחה שלמה. הפתיתים מהווים בסיס "יציב" ומשביע לסלט וסופגים נהדר את טעמי הרוטב הלימוני שמשולב בו גם בזיליקום ומעט דבש. אפשר להחליף את הפתיתים בקינואה, פסטה או כל דגן מבושל אחר (מתכונים, אוכל)

||
1

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה - ואתם תחליטו לאיזו קטגוריה לשייך אותו: מתכון לסלט ברוקולי עם עגבניות שרי והפתעות טעימות נוספות עטופים יחד ברוטב "מיונז" טבעוני נפלא (מתכונים, אוכל)

||
1

מיוחד

כשבא לכם להתפנק עם ארוחת ביניים שוברת שגרה או לגרום לאורחים לחשוב שאתם שפים הו כה מדהימים - זה הסלט: מתכון לסלט על בסיס כל פרי הדר שאתם אוהבים עם עלים ירוקים ואבוקדו, כשהכוכב האמיתי כאן זה רוטב הוויניגרט ותוספת הבצל הכבוש (מתכונים, אוכל)

|

מארחים בחנוכה

ככה אנחנו אוהבים את הסלט שלנו: צבעוני, עם מרקמים מגוונים ורוטב נפלא שמאחד את הכל. טוב, שמישהו יקרא לאורחים, יש לנו סלט שיפיל אותם: מתכון לסלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים (מתכונים, אוכל)

|

לערבב ולאכול

הבטיחו לנו חורף, אבל קיבלנו חום, יובש ושריפות. כלומר מזג אוויר שמזמין סלט עשיר וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה: סלט בטטות וגרגירי חומוס בשתי וריאציות, סלט פנצנלה, סלט דלורית וגבינת עיזים וסלט נודלס אסייתי (מתכונים, אוכל)

||
1