מה נאכל היום?

מתכון לארנצ׳יני מוצרלה על מצע קרם פטריות וערמונים

ארנצ׳יני - מנה מהמטבח הסיציליאני המורכבת מכדורי אורז הממולאים במוצרלה שנמסה בפה, מצופים בפירורים ושקדים שמתפצפצים בפה בכל נגיסה וכאילו כל הטוב הזה לא מספיק, מונחים על מצע קרם פטריות וערמונים (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
ארנצ׳יני מוצרלה על מצע קרם שמנת, פטריות וערמונים (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לכדורי האורז:

  • 1 כוס ריזוטו (אורז עגול)
  • מים
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 32%
  • 1/2 כוס שמנת לבישול 10%
  • 30 גרם חמאה
  • מלח
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • קוביות מוצרלה / גבינה צהובה
  • 1 ביצה, לציפוי
  • פירורי לחם ושקדים קצוצים (לא חובה), לציפוי

לקרם הפטריות והערמונים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 סלסילה פטריות פורטבלו, קצוצות
  • 1 שקית ערמונים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
  • 1 כף סוכר
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1/2 כפית תבלין צ׳ילי
  • מלח ופלפל שחור
  • מים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הכדורים: מטגנים את האורז בחמאה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד לצמצום מוחלט. מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים שוב עד שהמים מצטמצמים.

2. מוסיפים 1 כוס מים + מעט מהשמנת לבישול. כשהמים רותחים, מנמיכים ומכסים ל-10 דקות.

3. מכבים את האש, מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבבים היטב. מחכים כ-10 דקות עד שהאורז מצטנן. מוסיפים 1 כף שמנת חמוצה ומערבבים. האורז צריך לצאת דביק ורטוב. מתבלים.

4. יוצרים כדורים ומכניסים לתוך כל כדור קוביית מוצרלה / גבינה צהובה.

5. טובלים כל כדור בביצה ומגלגלים בציפוי הפירורים. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב-שחום מכל הכיוונים.

6. מכינים את רוטב הפטריות: מטגנים בשמן זית את הבצל, עד לקבלת גוון שחום. מוסיפים את הסוכר ומטגנים עד לקרמול.

7. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להתכווצותן. מוסיפים את הערמונים ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול כ-10 דקות, בסיר מכוסה.

8. מצננים מעט וטוחנים בבלנדר / מעבד מזון. מחזירים לסיר, מוסיפים את גרידת הלימון והתבלינים ומבשלים עוד 2-3 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר