בוקר טוב

מתכון ללחמניות מהירות ללא התפחה - פריכות וטעימות

מלי יהודיוף עם לחמניות משגעות שמוכנות תוך פחות משעה - דרך מושלמת לפנק את הילדים בכריך חלומי לבית הספר: מתכון ללחמניות מהירות ללא שמרים וללא התפחה - פריכות מבחוץ, רכות מבפנים וטעימות טעימות (מתכונים, אוכל)

לחמניות מהירות ללא התפחה (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם יוגורט בטעם טבעי או 200 גרם שמנת חמוצה
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח (מודדים לאחר הניפוי) או קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס טבעות זיתים
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • שומשום

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את הקמח התופח או קמח רגיל עם שקית אבקת אפייה. מוסיפים את היוגורט או השמנת והמלח ומעבדים יחד לבצק.

2. מוסיפים את הזיתים והמוצרלה ולשים לבצק עדין ויחסית דביק.

3. יוצרים מהבצק כדורים בגודל שווה ואז מעצבים אותם לצורת לחמנייה מאורכת. מרטיבים את לחמניות הבצק במעט מים ומגלגלים אותן בצלחת מלאה בשומשום.

(צילום: מלי יהודיוף)

4. מסדרים את לחמניות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות היטב.

מצננים מעט ומגישים מיד או עוטפים בנייר עטיפה לבית הספר או לעבודה, לצד שקית ירקות חתוכים.

(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר