טעם של פעם

מתכון לעוגת שיש רכה ונימוחה בטירוף

עוגות שיש הן עוגות בעלות מראה מנומר או מפוספס שמתקבל באמצעות בחישה של שתי בלילות, בהירה וכהה, לרוב בטעם וניל ושוקולד. מקורן נעוץ עוד במאה ה-19 באירופה המערבית ובאמריקה ומשם הן עברו כמה גלגולים עד שכיכבו בנוף הילדות של כולנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת שיש קלאסית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לבלילה הבהירה:

  • 6 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
  • 1/2 שקית אבקת אפייה

לבלילה הכהה:

  • 2 כפות קקאו
  • 3 כפות סוכר
  • 4 כפות מים
  • 1/3 חבילת מרגרינה

אופן ההכנה:

1. הכנת הבלילה הבהירה: מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר ואת החלמונים עם 1/4 כוס הסוכר הנותר והשמן - דואגים שהמקצף יהיה נקי לגמרי בין ההקצפות. בקערה גדולה, מאחדים את שתי התערובות יחד עם הקמח ואבקת האפייה, עד לקבלת עיסה אחידה.

2. הכנת הבלילה הכהה: בסיר קטן, ממיסים את המרגרינה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה הכהה ומערבבים היטב עד לקבלת נוזל אחיד.

3. לוקחים 3 כפות מהבלילה הבהירה, שופכים לתוך הבלילה הכהה ומערבבים היטב.

4. יוצקים את הבלילה הבהירה לתבנית אינגליש קייק ומעל יוצקים את הבלילה הכהה. מערבבים קלות ליצירת דוגמת שיש.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר