ארוחה מהירה

מתכון לחזה עוף ברוטב לימון - הכי קלאסי, הכי עסיסי

זה אולי המתכון הכי קלאסי בספר לחזה עוף. עוטפים אותו ברוטב לימון עשיר שהופך את נתחי העוף לסופר עסיסיים. מתכון לחזה עוף ברוטב לימון - מוכן על שולחנכם תוך 25 דקות (מתכונים, אוכל)

חזה עוף ברוטב לימון (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 כוס קמח מנופה
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 נתחי חזה עוף במשקל 170 גרם כל אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 ענפי תימין טרי או 1 כפית תימין מיובש
  • 2 כפות שאלוט קצוץ דק
  • 2 כפיות שום קצוץ דק
  • 2 כפיות גרידת קליפת לימון
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס ציר עוף או מים עם מעט אבקת מרק
  • 2 כפות תחליף חמאה איכותי

אופן ההכנה:

1. מתבלים את הקמח במלח ופלפל שחור, מצפים בקמח את נתחי העוף ומנערים קלות להסרת עודפי הקמח.

2. במחבת גדולה עם תחתית כבדה, מחממים את השמן על אש בינונית, וכשהשמן חם, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים אותם במשך 5 דקות או עד להשחמה קלה. הופכים את העופות ומטגנים במשך 5 דקות נוספות או עד שהם מבושלים.

3. בעזרת כף או עם נייר סופג, מוציאים או סופחים את השמן מהמחבת, כך שיישארו בה רק העופות.

4. מוסיפים למחבת את התימין הטרי או המיובש, השאלוט והשום, מטגנים דקה ומוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון וציר העוף או המים. מגרדים את תחתית המחבת כדי שלא יתקעו בה חלקים חומים שיישרפו ויפגעו בטעם הרוטב.

5. מוסיפים את תחליף החמאה, מבשלים במשך 3 דקות ומכבים את האש. מגישים מיד לצד תוספת של תפוחי אדמה או בטטות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר