מתכון לשבת: עוגת רולדה מעולה

לכבוד שבת, כמיטב המסורת, קבלו מתכון לעוגת רולדה שאומנם לא מהירת הכנה, אך טעימה להפליא ומושקעת במיוחד. בתאבון (מתכונים לשבת)

א´ שפית | כיכר השבת |
(פלאש 90)

עוגה מושקעת קצת יותר. אך התוצאה בהחלט מצדיקה את עצמה.


חומרים לשתי רולדות

מערבבים יחד

שמונה חלמונים

1/2 כוס סוכר

שתי כפיות תמצית וניל

מקציפים

שמונה חלבונים + כוס סוכר

מאחדים את שתי התערובות על ידי קיפול עדין של החלמונים אל תוך הקצף.

מוסיפים

1 1/2 כוסות קמח+ 2 כפיות אבקת אפייה

ומערבבים בעדינות

משטחים חצי מהכמות על נייר אפייה בתבנית גדולה ואופים כרבע שעה בחום בינוני עד שהבצק מקבל גוון זהבהב אך לא חום מידי (כדי שלא יתקשה)

אותו הדבר עושים גם לכמות שנותרה. ואם רוצים לשדרג, מוסיפים כף קקאו לתערובת ומקבלים רולדה חומה. הקקאו גם מייצב את הבצק והרולדה יוצאת נפוחה ומרשימה יותר.

לאחר שהעוגה התקררה הופכים אותה ומקלפים בעדינות את נייר האפייה. שופכים עליה מעט קמח ומגלגלים בעדינות לרולדה.


למילוי

קרם שוקולד נפלא

חב' מרגרינה

כוס סוכר

1/2 כוס קקאו

2 ביצים

שתי כפיות וניל/ רום

מערבבים את הכל עם בלנדר ידני ומקבלים ממרח שוקולד בטעם עדין ונפלא.

פותחים את העוגה בזהירות ומורחים עליה את השוקולד (מספיקה כמות קטנה כי השוקולד מתוק ועשיר מאד). לאחר שמגלגלים אותה בחזרה אפשר למרוח אותה גם מבחוץ ולפזר קוקוס או סוכריות קטנות לפי הטעם.

בשארית השוקולד אפשר להשתמש למריחה בסנדוויצ'ים של הילדים.

ומי שמקפידה שלא להכניס הביתה מרגרינה יכולה פשוט להשתמש בשוקולד מומס, ריבה טובה או קצפת צמחית מוקצפת.

אפשרות גיוון נוספת - להוסיף לבצק שוקולד ציפס או שוקולד מגורר ולאפות בתבנית אחת או במנג'טים נפרדים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר