לא רק לצמחוניים: מתכון למאפינס ירקות פיקנטיים

מתכון להכנת מאפינס מושלמים ועשירים בירקות, שהם בעצם פשטידה מחולקת לגביעים אישיים. הכי טעים לצד מטבל שמנת ועירית קצוצה. כי מי אמר שרק לצמחוניים מגיע? (מתכונים, אוכל)

שף יוחנן למביאסי | כיכר השבת |
לא רק לצמחוניים. מאפינס ירקות פיקנטיים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 גזרים
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בצל
  • 4 כפות קמח סוגת
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן הכנת מאפין גזר:

רגע לפני: מתכון להכנת מאפינס מושלמים ועשירים בירקות, שהם בעצם פשטידה מחולקת לגביעים אישיים. הכי טעים לצד מטבל שמנת ועירית קצוצה. כי מי אמר שרק לצמחוניים מגיע?

מתכון ל-8 מאפינס

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מגררים את הגזרים, תפוחי האדמה והבצל על החלק הגס של הפומפייה לתוך קערה גדולה.

• סוחטים היטב עם הידיים את הירקות המגוררים, ומעבירים את נוזל העמילן שנוצר (לבן וסמיך) לקערה נוספת (כך שיש לכם 2 קערות). ניתן להוציא את העמילן עם כפית. אם הוא לא נוצר, מחכים כמה דקות, עד שייווצר.

• לתוך הקערה עם הירקות המגוררים שנסחטו מוסיפים את הקמח, הביצים, המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים גם את נוזל העמילן ומערבבים שוב.

• משמנים מעט תבנית אינגליש קייק או מנג'טים אישיים, מעבירים אליהם את התערובת ומכניסים לאפייה, עד שהמאפינס מזהיבים.

אופן ההגשה: מגישים לצד מטבל שמנת עם תימין ו/או עירית קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר