מה אוכלים היום?

מתכון לפיש אנד צ'יפס שכל אחד צריך לדעת להכין

הידעתם? מאחורי המנה הכה פופולרית הזאת שמשדכת בין דגים לתפוחי אדמה מטוגנים, עומד יהודי בריטי בשם ג'וזף מאלין. הגרסה הקלאסית מורכבת מדג קוד, אבל אנחנו מרשים לכם לצאת מהקופסה ולבחור בכל דג שתרצו (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פיש אנד צ'יפס עם רוטב טרטר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 פילה מושט, מחולקים ל-4 או יותר (ניתן להחליף בכל דג אחר)
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור

לטמפורה:

  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 1/2 כוס בירה לבנה
  • 1/2 כוס סודה (לא סודה לשתייה, אלא מים מוגזים)
  • מלח ופלפל שחור

לצ'יפס:

  • 3 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים וחתוכים לרצועות
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח

לרוטב טרטר:

  • 1 כוס מיונז
  • 1/2 מלפפון חמוץ, קצוץ דק מאוד
  • 1 כפית פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1 כף צלפים, סחוטים וקצוצים דק (לא חובה)
  • 1/2 1 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. לחצו כאן להוראות הכנת הצ'יפס - עם טיפים שווים שיהפכו את הצ'יפס שלכם לפריך מבחוץ ועסיסי מבפנים.

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי רוטב הטרטר ומניחים בצד למשך 10 דקות לפחות לפני ההגשה.

3. בקערה, מערבבים את הקמח עם הפפריקה, מלח ופלפל שחור.

4. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את כל מרכיבי הטמפורה.

5. מחממים בסיר שמן בגובה 5 ס"מ (טיגון עמוק) ובמקביל, מצפים את נתחי הדג בתערובת הקמח עם הפפריקה ואז טובלים מכל הצדדים בטמפורה.

6. כשהשמן חם מאוד, מנמיכים מעט את האש ומניחים בו בזהירות 4 נתחי דג. מטגנים עד להזהבה טובה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עד שכל הדגים מטוגנים.

מגישים את הדגים המטוגנים והצ'יפס כשהם חמים, יחד עם רוטב הטרטר לטבילה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר