מה נאכל היום?

מתכון לקציצות סלמון פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים

קציצות הסלמון הללו דלות בפחמימות, מתובלות כמו שצריך בבצל, שום ופטרוזיליה והולכות נפלא עם מטבל יוגורט יווני (לנוהגים היתר). ולמרות שהן הרבה יותר קלות, מהירות ובריאות באפייה בתנור, תוכלו גם לטגן אותן במחבת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

לקציצות:

  • 340 גרם סלמון מבושל, מקורר, חתוך לקרעים
  • 2 ביצים טרופות
  • 2/3 כוס קמח מנופה
  • 1/4 כוס בצל חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • קורט מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פפריקה

למטבל היוגורט היווני:

  • 1 כוס יוגורט
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קורט מלח
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף חלב

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה, עד לקבלת עיסה אחידה.

3. יוצרים מהבלילה כדורים שווים בגודלם ומניחים בתבנית - אמורים לצאת 7 כדורים. לוחצים בחוזקה על כל כדור כדי ליצור ממנו קציצה.

4. אופים בתנור כ-20 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב. הופכים באמצע - לאחר 10 דקות.

5. בזמן שהקציצות נאפות, מערבבים בעדינות את כל מרכיבי המטבל בקערה קטנה.

6. מגישים את קציצות הסלמון עם הרוטב ועוד פטרוזיליה קצוצה מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר