מתכון לפרעצל רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ

כמו בייגלה, רק גדול יותר: מתכון להכנת פרעצלס רכים וחמים, שממלאים את המטבח בריח נפלא ששווה את כל העבודה. בישול מהיר לפני האפייה, מעניק לכעכים את הצבע והמרקם הייחודיים לו (מתכונים, אוכל)

פרעצל רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 כוסות קמח
  • 1/4 חבילת חמאה (ניתן להמיר במרגרינה)
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 2 ליטר מים רותחים
  • 50 גרם סודה לשתייה
  • מלח גס לפיזור

אופן הכנת פרעצלס:

רגע לפני: כמו בייגלה, רק גדול יותר: מתכון להכנת פרעצלס רכים וחמים, שממלאים את המטבח בריח נפלא ששווה את כל העבודה. בישול מהיר לפני האפייה, מעניק לכעכים את הצבע והמרקם הייחודיים לו.

• ממיסים את החמאה, ומערבבים ידנית בקערה (או בקערת מיקסר על מהירות נמוכה) עם השמרים, הסוכר החום, 2 כוסות מים חמים וחצי מכמות הקמח. מוסיפים בהדרגה את המלח והקמח הנותר, עד לקבלת תערובת דלילה. לשים במשך 8 עד 10 דקות, עד שהבצק הופך לחלק וגמיש.

• מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות, ונותנים לו לנוח במשך 5 דקות.

• מרדדים כל חתיכת בצק לגליל ארוך ודק, כשלקראת הקצוות הגליל הולך ונהיה דק יותר מהמרכז.

• מעצבים לפרעצל: אוחזים בשני הקצוות, ויוצרים את צורת האות ע' (בכתיב), ומצמידים את הקצוות אל התחתית המעוגלת.

• מעבירים את הפרעצלס לתבנית אפייה משומנת, ונותנים להם לנוח במשך 30 דקות. לאחר מכן, מכניסים אותם למקרר למשך לפחות שעה עד לילה שלם.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• ממלאים מים רותחים בקערה עמוקה, ומוסיפים בזהירות את הסודה לשתייה. טובלים בקערה כל פרעצל למשך 10-15 שניות בעזרת כף מחוררת, ומחזירים לתבנית האפייה.

• זורים מעל הפרעצלס מלח גס, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות, עד שהם מקבלים גוון עמוק.

אופן ההגשה: מצננים מעט את הפרעצלס לפני ההגשה. עדיף להגיש אותם כשהם טריים, לצד חמאה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר