באנו לשדרג

מתכון לסקונס צימוקים: לחמניות חמאה מתוקות מהמטבח הבריטי

בכנות, אנחנו חסידים של סקונס, אבל לעתים קרובות כל כך, הם יוצאים יבשים ומתפוררים או קשים כאבן. אבל זה לא המקרה בסקונס הצימוקים המושלמים האלה, שהבצק שלהם כה פשוט, עד כי מומלץ לעבד אותו בידיים. הכי ביתי שיש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 3/4 כוס + 1 כף (185 גרם) רוויון
  • 1 ביצה גדולה
  • ¾3 כוסות (390 גרם) קמח לבן, מנופה
  • ¾3 כפות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 114 גרם חמאה, קרה, חתוכה לקוביות של 1.25 סנטימטרים
  • 1 כוס (145 גרם) צימוקים חומים
  • חמאה מומסת, להברשה

אופן ההכנה:

1. מניחים את רשת התנור במרכזו ומחממים ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בגודל של כ-33X45 סנטימטרים בנייר אפייה.

2. בכוס מדידה נוזלית טורפים קלות את הרוויון והביצה ומניחים בצד.

3. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. זורקים את החמאה לתוך הקמח ומטמיעים אותה בקמח עם קצות האצבעות, עד ליצירת עיסה שדומה לחול רך. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. יוצקים פנימה את תערובת הרוויון-ביצים ומערבבים קצרות עם הידיים / כף עץ / מרית גומי, רק עד לאיחוד ולקבלת בצק סטנדרטי.

4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים. יוצרים מכל אחד מ-2 החלקים כדור ומגלגלים כל כדור לעיגול בקוטר 14 סנטימטרים ובעובי של 2.5 סנטימטרים. פורסים כל עיגול ל-6 חלקים ומעבירים אותם לתבנית עם רווח של לפחות 2.5 סנטימטרים ביניהם. מברישים את החלק העליון של כל חתיכה בחמאה המומסת.

5. אופים עד להתפחה והזהבה, 15-18 דקות. מגישים את הסקונס מיד, או נותנים להם להתקרר לטמפרטורת החדר.

יש לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד יומיים, או לפצל, להקפיא עד חודשיים ולאפות טרם ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר