תוצרת בית

מתכון לפיתות דקות במחבת בקלי קלות

לפיתות הללו אין כיס, אבל אנחנו מבטיחים לכם שלאחר שתכינו אותן פעם אחת, לא תפסיקו. הן פשוט שוות את המאמץ: מצוינות לטבילה בחומוס, טחינה או סחוג, מהוות בסיס מושלם לפיצה ובונוס: נשמרות מעולה בהקפאה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית שמרים יבשים פעילים
  • 3/4 כוס מים חמימים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כוסות קמח מנופה

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית מערבבים את הדבש והשמרים עם המים החמימים. משאירים בצד עד שהתערובת מקציפה (כ-5 דקות).

2. יוצקים פנימה את שמן הזית והקמח, מערבבים ואז מעבדים לבצק רך, על משטח מקומח.

3. משמנים קלות את הקערה ומחזירים אליה את הבצק, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת נפחו (כ-30-60 דקות).

4. לאחר התפיחה הופכים בעדינות את הבצק ומחלקים ל-8-10 חתיכות. מגלגלים לכדורים. משטחים כל אחד בעזרת כף היד, מפדרים בקמח ומרדדים לפיתות בגודל 12-15 סנטימטרים. מניחים למנוחה של 15 דקות.

5. מחממים מחבת על אש בינונית ומטגנים כל פיתה בנפרד, הופכים כשמופיעות גומות ובצד המבושל צצים עיגולי צבע שחומים (לא יותר מדי). הופכים ומבשלים את הצד השני. עורמים ושומרים חם, מתחת למגבת, עד האכילה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר