מאפייה ביתית

מתכון לסימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

לטורקים יש גרסה מעולה לבייגל והוא קריספי, חמים וריחני כל כך שכדאי להכין כמות כפולה, להקפיא ולהתפנק עם אחד בכל בוקר. מסורתית, מגישים אותם לצד גבינה, גבינה או יוגורט קר וכוס תה (מתכונים, אוכל)

סימיט - בייגל טורקי (צילום: Galiyah Assan on Shutterstock)

1. בקערת מיקסר גדולה, מערבבים את המים, החלב, השמרים והסוכר. מניחים בצד במשך 10 דקות, עד שהשמרים מעלים קצף.

2. מוסיפים לקערה את הקמח והמלח ומעבדים עם וו גיטרה עד שהבצק מתאחד.

3. מוסיפים את החמאה ומעבדים 10 דקות נוספות.

4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה במשך שעה.

5. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל אחד לנקניק ארוך. מקפלים כל נקניק לשניים, מסובבים לצורה של בורג ואז סוגרים את הקצוות לקבלת עיגול.

6. בקערה אחת מערבבים היטב את המים והדבש, עד שהדבש נמס לגמרי. בקערה נפרדת מניחים את השומשום.

7. טובלים כל בייגל בתערובת המים והדבש ואז מצפים בשומשום מכל כיוון, ומניחים בתבנית מרופדת אפייה. מכסים את הבייגלים ומניחים להתפחה שנייה במשך 20 דקות.

8. אופים את הבייגלים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות עד לקבל גוון שחום-זהוב יפה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר