ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

מתחשק לכם מאפה פריך ועסיסי?- בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה הוא הפתרון המושלם. הבצק 'משתף פעולה עם העבודה' והתוצאה פריכה וטעימה (אוכל ומתכונים, מאפים). 

ורד כהן | כיכר השבת |
בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה (צילום: ורד כהן)
מנות/יחידות20
זמן הכנה75 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

מצרכים לבצק

  • קמח 1 ק"ג
  • שמרים 2 כף
  • מלח 1 כף
  • סוכר 3 כף
  • שמן 0.25 כוס
  • מים חמימים 3 כוס
  • גבינה צהובה למילוי 200 גרם

מצרכים לטבילת הבצק

  • מים 1 כוס
  • סילאן 2 כף
  • שומשום 0 צרור

אופן ההכנה

הניחו בתחתית קערת המיקסר, מלח, ‏ומעליו את הקמח. צרו גומה והכניסו בתוכה את השמרים, סוכר ושתיים וחצי כוסות מים. הוסיפו את השמן ולושו את כל התערובת לבצק רך וגמיש. במידה וצריך עוד מים הוסיפו בהמשך.

עדיף ללוש במשך 10 דקות כדי לפתח את הגלוטן שבבצק.

כסו את הקערה בניילון נצמד ותנו לו לנוח למשך שעה.

חלקו את הבצק לכדורים, כל כדור רדדו, הניחו רצועת גבינה צהובה בתחתית הבצק, גלגלו לנחש וחברו הקצוות.

טבלו בקערה עם כוס מים ושתי כפות סילאן, הניחו בתבנית ופזרו שומשום מעל.

הכניסו את התבנית לתנור על 230 מעלות טורבו תחתון למשך 15 דקות להשחמה טובה.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ: 'המטעמים של ורד' ולהזמנת סדנאות:  050-2518855

בתיאבון!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר