לחג השבועות: פאי גבינה מנומשת בקינמון

פאי הגבינה המסורתי של שלומית רובין מגיע אליכם לשולחן החג. חגיגה של גבינה וקינמון

שלומית רובין | כיכר השבת |
מרכיבים(10 מנות):
  • לתחתית בצק פאי:
  • 1 ו- 1/4 כוסות קמח
  • 100 גר' מרגרינה מלוחה
  • 1/3 כוס מי סודה / מי קרח עם 1 כפית חומץ
  • קמח לקימוח
  • למלית הגבינה:
  • 500 גר' גבינה רזה (עדיף 3% או פחות)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 3 כפות גדושות קורנפלור
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 2 כפות קינמון

אופן ההכנה:

אמא שלי מספרת: בעידן הטרום שיחות טרנסאנטלנטיות, גרה קבוצה קטנה של זוגות צעירים אמריקאים בירושלים. הנשים היו ללא טיפת ניסיון בנבכי הבישול והאפיה, וסיפורי איימים הסתובבו על כשלונות צורבים, ארוחות שנזרקו לפח ואברכים רעבים. דודה אדית, שבתה גרה בשכנות עם הנשים המתוסכלות, התנדבה לשמש כאם ומדריכה. כדי להחזיר לנשים את בטחונם האבוד בכישורי מטבח, היא לימדה אותן את המתכון הזה ראשון. עוגת גבינה no fail. מכאן היא התקדמה אתן למתכונים מסובכים והיא לא תשכח מליבותיהן. המתכון קל; מרב קלות מומלץ לקרוא את רשימת המצרכים בעיון. הייתי בטוחה שאני יודעת את המתכון בעל פה, עד שפעם הכנסתי את העוגה לתנור, ומצאתי שקית סוכר סגורה על השולחן, נועצת בי מבט כועס כאומרת: למה שכחתני?

אופן הכנת פאי גבינה

הייחודיות של המתכון הזה הוא בכך שאתם יכולים לבחור להכין את העוגה רק מהמלית על טהרת הגבינה, ללא קמח. היא עומדת בפני עצמה. תחתית הפאי מוסיפה לה חגיגיות.

מכינים את בצק הפאי לתחתית:

מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את המרגרינה קרה מאוד חתוכה לקוביות. מפוררים לפירורים קטנטנים בעזרת שני סכינים או מעבד מזון. מוסיפים את המים ואוספים את כל המצרכים לכדור בצק.

לא ללוש ולא לעבד. ההתעסקות עם הבצק הורסת את המרקם!

מניחים במקרר למשך שעה.

לאחר שהבצק קר, מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מניחים על תבנית פאי עגולה, עם בצק עודף מהדפנות.

מכינים את מלית הגבינה:

מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד הקינמון באמצעות מרית. יש לשים לב שאין גושי קורנפלור בבלילה. יוצקים את הבלילה לתוך תחתית הבצק.

מהדקים את הבצק לצדדי התבנית ומסירים את העודף. מפזרים קינמון בעדינות כשהעוגה נשארת לבנה עם נמשים של קינמון.

אופים בתנור בחום בינוני עד שהבלילה מוצקה.

אם הכנתם את העוגה ללא התחתית, מכבים את התנור ומקררים את העוגה בפנים. אם העוגה עם בתק - מוציאים ומקררים בטמפרטורת החדר.

בתיאבון, וחג שמח!

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית