חוגגים סוכות: עוף בזיגוג ברביקיו לצד תפוחי עץ

אחד משמות חג הסוכות הוא חג האסיף. מתכונים מסורתיים רבים לחג הסוכות מנצלים את השפע של פירות וירקות לגוון את סעודות החג.

צ' יעקובסון | כיכר השבת |
מרכיבים(10 מנות):
  • שני עופות שלמים
  • מיכל תרכיז תפוחים מופשר
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס קטשופ
  • כף חומץ תפוחי עץ
  • 1 שן שום כתוש
  • חצי כפית רוטב צ'ילי מתוק
  • שני תפוחי עץ – להסיר ליבה ולחתוך לרבעים
  • 2 בצלים קלופים וחתוך לרבעים
  • שמן להתזה

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומתיזים ספריי שמן. מחממים תנור לחום בינוני.

מניחים את העופות בתבנית עם החזות כלפי מעלה.

מערבבים את שאר הרכיבים ומברישים מחצית מהנוזלים על העופות. מניחים את פרוסות התפוחים והבצלים מסביב לעוף.

אופים במשך שעה בערך, לאחר מכן הופכים את חלקי העוף, מברישים על החלק שנותר ואופים כשעה נוספת.

חג שמח!

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית