- 5 מנות פרגית (ניתן גם לשלב נתחי חזה עוף)
- ספגטי דק 3 דקות הכנה
- למרינדה:
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 3 כפות רוטב סויה
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף חומץ בלסמי
- מעט מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית גרידת לימון
- קורט טימין יבש
- קורט חווייאג'
- 1 כפית שום גבישי
- קורט מלח
- לבצל מקורמל:
- בצל גדול
- 2 כפות סוכר חום
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
אופן ההכנה:
מכינים את המרינדה:
1. חותכים את הפרגיות לרצועות בעובי ס"מ. מפזרים על הנתחים את התבלינים. מוסיפים את היין, הסויה, החומץ והצ'ילי ולבסוף את גרידת הלימון.
2. מערבבים היטב כך שכל הנתחים יישקעו במשרה.
3. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר לכשעה. (ניתן לדלג על ההמתנה)
מקרמלים את הבצל:
4. פורסים את הבצל לחצי, ופורסים כל מחצית לרצועות דקות. קל לעשות זאת אם עוקבים אחרי הקווים הטבעיים של שכבות הבצל.
5. מניחים את הבצל במחבת כבדה ומדליקים אש גבוהה.
6. כשמתחילים להריח את ארומת הבצל, מוסיפים את הסוכר, מעט שמן זית ופלפל שחור.
7. עוטפים את הבצלים בקרמל שנוצר עד להשחמה מלאה ומתחילה להיווצר מעין ריבה.
8. מזיזים את הבצל הצידה ומניחים את נתחי הפרגית על המחבת הלוהטת לצלייה מכל הכיוונים. ללא הרוטב.
9. לאחר שהפרגיות צלויות היטב, מוסיפים את שארית הרוטב. אם אין מספיק נוזלים מוסיפים עוד 1/2 כוס יין.
מבשלים את הספגטי:
10. מוסיפים אל תוך הנוזלים ספגטי מהיר הכנה, 3 דקות בישול, ומבשלים אותו ברוטב.
אם יש לכם ספגטי רגיל או כל פסטה אחרת מועדפת עליכם, בשלו אותה חצי בישול בסיר עם מים, מלח ושמן. לאחר חצי בישול סננו והוסיפו להמשך בישול במשרה היין.
מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים.
בתיאבון!
]]>