לזניה תרד, ברוקולי גבינות ורוטב בשמל

השילוב המנצח של תרד וגבינות במתכון נהדר ללזניה חלבית שכולם אוהבים ורוצים עוד

מרכיבים(8 מנות):
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 ק"ג תרד חלוט
  • מלח
  • 3 כפות קמח
  • 50 גרם חמאה
  • פלפל גרוס
  • מעט אגוז מוסקט
  • 4 כוסות חלב
  • חבילת עלי לזניה
  • כוס גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל, חולטים את עלי התרד וקוצצים גס.

2. מאדים בשמן את הבצל והשום. מוסיפים את התרד, מלח, פלפל ומוסקט.

3. מכסים היטב ומניחים לקירור.

4. מטגנים את הקמח בחמאה כדקה.

5. מוסיפים את החלב, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים להסמכה.

6. מרפדים תבנית המתאימה לאפייה בתנור בשכבה צפופה של עלי לזניה.

7. מניחים מעליה מחצית מכמות התרד, עליו גבינה ושליש רוטב בשאמל.

8. חוזרים על שלבי 6 ו-7 פעם נוספת. לבסוף מניחים עלי לזניה, יוצקים רוטב בשאמל ומפזרים גבינה.

9. אופים בחום של 180 מעלות 45 דקות.

מגישים עם סלט ירוק.

בתיאבון!

]]>

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד באוכל:

ש

חובה במטבח

ציקי גל|מקודם
ש

אהוב ומוכר

ציקי גל|מקודם
ש

סוד הקסם

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם
ש

מחלום למציאות

כיכר בשיתוף מלכת הג'לי|מקודם

המתכון לאושר

||
1

נגמרו התירוצים

||
1

בינה פוגשת תאבון!

||
1
ש

סוד הקסם

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם

"שירבו זכויותינו כרימון"

||
1

בקלות ובכיף

||
3

ש

"עכשיו תורי"- מבצע קיץ

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם

פרי הקיץ

||
3

בריא וטעים

||
1

אופים עם הילדים

||
4

לכבוד ט"ו בשבט

||
1

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

||
2

שוחרי בריאות

||
1

לאפות בכיף!

||
1

לכבוד שבת

||
15