- 50 גרם חמאה (לא מלוחה)
- 12 גרם שוקלוד
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1/4 1 כוס סוכר חום
- 1/2 כפית מלח
- 1 אבקת אפיה
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 8 מרשמלו חצוי
- לציפוי:
- 2 כוסות אבקת סוכר
- 1/2 חמאה מומסת
- כפית אבקת קקאו לא ממותק
- 1/4 כוס מים חמים
- 1/4 כוס תמצית וניל
- סוכריות לקישוט
אופן ההכנה:
1.ממיסים במיקרוגל את 50 גרם החמאה
2. מקציפים את החומרים היבשים בקערה בינונית: קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח, ולאחר מכן מניחים בצד.
3. עם מערבל ידני או במיקסר, לערבב את הסוכר והביצים בקערה עד שיקציף.
4. מוסיפים את תמצית הווניל, תערובת שוקולד והחמאה המומסת ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מכניסים למקרר את הבצק לשעה (או 20 דקות במקפיא) עד שניתן לגלגל את הבצק לכדורים, כך שאם זה עדיין מאוד דביק, להשאיר במקרר עוד קצת.
6. מחממים התנור ל 180 מעלות.
7. אחרי אפיית העוגיות שמים את המרשמלו, ומחזירים את העוגיות לתנור ואופים עוד 2-3 דקות.
8. תנו לעוגיות להתקרר לטמפרטורת חדר בזמן שאתה מערבב, להקציף יחד את אבקת הסוכר, חמאה מומסת, אבקת קקאו ווניל עם המים החמים עד שתערובת חלקה.
9. מירחי בכפית כמות קטנה של הציפוי על החלק העליון של המרשמלו ועל כל עוגייה, ניתן לקשט בסוכריות.
10. תנו לעוגיות להתקרר לפחות 30 דקות עד שהציפוי התקשה לפני ההגשה.
הסירטון מיתוך דף הפייסבוק של טיפ הרו: https://www.facebook.com/tiphero/videos/vb.225525523760/10154430078738761/?type=2&theater
]]>