שולחן עורך: מתכון לקלופס חגיגי במיוחד

קבלו מתכון למנה העיקרית שתשדרג את שולחן הסדר שלכם: קלופס בשר משובח עם ביצים. ויש גם תוספת לנוהגים לאכול שום בפסח. לא תאמינו כמה זה קל ופשוט (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרכיבים(8 מנות):
  • 500 גר' בשר טחון מופשר היטב
  • 500 גר' עוף טחון מופשר היטב
  • 5 ביצים m מבושלות וקלופות
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור טרי
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

במחבת רחבה מטגנים את הבצל בערבוב מתמיד בכף עץ עד הזהבה.

בעזרת מקל בלנדר טוחנים פמחית את הבצל.

בקערה שמים את הבשר טחון ואת הבצל ומתבלים במלח ופלפל.

לשים הכל היטב יחד ומכסים.

בקערה נוספת שמים את העוף הטחון מתבלים ומוסיפים 2 כפות שמן מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

על נייר אפיה משטחים את תערובת הבשר בעובי של 1 ס"מ על נייר האפייה.

משארים שוליים בצדדים לגלגול הנייר, מעליו שופכים את העוף הטחון באותו הגדול.

בשורה רוחבית מניחים את הביצים הקשות, כשאחת נושקת לשניה.

מגלגלים בעזרת הנייר עד שנסגר ממש לרול שלם.

מהדקים בצדדים ומגלגלים את הנייר כסגירת סוכריה.

מניחים בתבנית אנגלישקייק.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-30 דק.

מוציאים ומקררים ורק אחרי שזה מעט הצטנן פורסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ.

טיפ:

לאוכלי השום ניתן להוסיף לתערובת העוף 10 שיני שום קצוצות דק דק.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית