מתכון למרק בטטה במרקם סמיך ומפנק

כשכל מה שצריך עכשיו זה ארוחה חמה ומנחמת, מתכון להכנת מרק בטטה במרקם סמיך בגרסה חלבית מפנקת. למרק טעם מתקתק שמשתלב היטב עם טעמו הפיקנטי של הג'ינג'ר (מתכונים, אוכל)

מרק בטטה מיוחד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 בטטות
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 כוס חלב
  • 4 כוסות מים
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

רגע לפני: כשכל מה שצריך עכשיו זה ארוחה חמה ומנחמת, מתכון להכנת מרק בטטה במרקם סמיך בגרסה חלבית מפנקת. למרק טעם מתקתק שמשתלב היטב עם טעמו הפיקנטי של הג'ינג'ר.

• חותכים את הבטטות לקוביות בינוניות שוות בגודלן.

• קוצצים דק את הבצל וכותשים את שיני השום.

• מגרדים את הג'ינג'ר בפומפייה.

• מאדים את הבצל בסיר סגור על אש בינונית. כשהבצל זהוב, מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר ומערבבים היטב.

• מוסיפים את קוביות הבטטה לסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות כשהמכסה סגור.

• לאחר מכן, מוסיפים לסיר את החלב והמים ומבשלים במשך 20 דקות נוספות עד שהבטטות מתרככות.

• בתום הבישול, מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים את הבטטות עד לקבלת מרקם קטיפתי וחלק.

• מחזירים לסיר לבישול של 10 דקות כדי להסמיך את המרק.

אופן ההגשה: חם. בתור מנה ראשונה, או כארוחה אחת משביעה עם פרוסות לחם טריות לצד המרק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר