מה אוכלים היום?

מתכון למרק קישואים קרמי עם בזיליקום

תתפנקו: מתכון להכנת מרק קישואים בתיבול בזיליקום עדין ותוספת נדיבה של שמנת מתוקה שמעניקה לו מרקם קרמי וסמיך. הכי מושלם? מקלות גבינה פריכים לצד המרק (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרק קישואים קרמי עם בזיליקום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 קישואים בינוניים מוצקים בקליפתם
  • 2 בצלים גדולים
  • 100 גרם חמאה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4 שיני שום
  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות עלי בזיליקום טרי קצוצים
  • קמצוץ כמון (לא חובה)
  • 1 כף מלח
  • להגשה: פרמז׳ן מגורדת

אופן הכנת מרק קישואים:

רגע לפני: מתכון להכנת מרק קישואים בתיבול בזיליקום עדין ותוספת נדיבה של שמנת מתוקה שמעניקה לו מרקם קרמי וסמיך.

• חותכים את הקישואים לרבעים, וקוצצים את הבצל.

• חותכים לקוביות את החמאה וממיסים בסיר עמוק. מטגנים את הבצל הקצוץ בחמאה, עד להזהבה.

• מוסיפים את הקישואים, מערבבים ומוסיפים את שיני השום בשלמותן.

• מתבלים בכמון ומלח, מוסיפים את המים ומבשלים עד שהקישואים מתרככים.

• מסירים מהאש וטוחנים את הקישואים בעזרת מקל בלנדר למחית במרקם הרצוי.

• מוסיפים את השמנת ועלי הבזיליקום, מערבבים ומבשלים יחד במשך 4 דקות.

אופן ההגשה: מגישים חם, מגרדים מעל המרק פרמזן, והכי מושלם? טובלים במרק את מקלות הגבינה-זיתים המעולים האלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר