מתכון למרק ברוקולי ואגוזי קשיו בטעם טבעי עשיר

מתכון להכנת מרק ברוקולי ואגוזי קשיו בטעם עשיר בזכות שני שלבים בבישול הברוקולי ומינימום תיבול. מנה ראשונה מיוחדת שנותנת כבוד לטעם הטבעי של המרכיבים (מתכונים, אוכל)

מרק ברוקולי ואגוזי קשיו בטעם טבעי עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1.5 ק"ג פרחי ברוקולי
  • 200 גרם אגוזי קשיו (לא קלויים)
  • 1 בצל גדול
  • 1 ליטר ציר מרק עוף / מים + כף אבקת מרק
  • 3 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קערה מלאה מים וקוביות קרח

אופן הכנת מרק ברוקולי וקשיו:

רגע לפני: מתכון להכנת מרק ברוקולי ואגוזי קשיו בטעם עשיר בזכות שני שלבים בבישול הברוקולי ומינימום תיבול. מנה ראשונה מיוחדת שנותנת כבוד לטעם הטבעי של המרכיבים.

• מפרידים את הגזעים (החלק התחתון) מפרחי הברוקולי לשני כלים נפרדים.

• קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עמוק, עד שהבצל נעשה שקוף.

• מוסיפים לסיר את גזעי הפרחים ואת אגוזי הקשיו ומטגנים יחד על אש נמוכה במשך 10 דקות.

• מוסיפים את ציר העוף או ליטר מים מעורבבים עם כף אבקת מרק, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים במשך 30 דקות, עד שהקשיו מתרככים.

• מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.

• שולים מהסיר את פרחי הברוקולי (לפחות את רובם) ומעבירים אותם לקערת מים מלאה בקוביות קרח.

• בעזרת מקל בלנדר או מעבד מזון, טוחנים את המרק למחית במרקם הרצוי. אם רוצים מרק חלק ונוזלי יותר, ניתן לסנן את המרק במסננת דקה. טועמים ומשפרים תיבול.

• סמוך להגשה, מחזירים לסיר את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 3 דקות. מסירים מהאש, יוצקים לקעריות הגשה ומטפטפים מעל מעט שמן זית.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר