מה אוכלים היום?

מתכון למרק תירס קל ומהיר להכנה - לכל המשפחה

הוא קל ומהיר להכנה, הוא טעים ומושלם לימים קרים - כל הסיבות להכין את הדבר המושלם הבא: מתכון למרק תירס עסיסי שכולם יאהבו. אפשר להגיש כמנה בפני עצמה, או יחד עם שניצל עוף או לביבות תפוחי אדמה, ולהוסיף סלט ירקות בצד (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרק תירס מהיר וטעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כפות שמן
  • 2 בצל לבן
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 1 כוסות גרגירי תירס משימורים
  • 1 כוס מחית תירס: טוחנים גרגרי תירס משימורים בכמות שתמלא כוס
  • מלח ופלפל לבן
  • 2 ליטר ציר ירקות או מים
  • 1 כף רוטב סויה
  • להגשה: שמן שומשום

אופן הכנת מרק תירס:

1. קוצצים את הבצלים.

2. מחממים בסיר מרק עמוק את השמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהבצל מקבל גוון שקוף.

3. מוסיפים את הסוכר החום, מערבבים, ומבשלים במשך 3-4 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד שהסוכר נמס.

4. מוסיפים את גרגרי התירס ואת מחית התירס, מתבלים במלח ופלפל לבן, לפי הטעם, ומערבבים.

5. מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים, מבשלים במשך 1-2 דקות נוספות, ומסירים מהאש.

6. יוצקים את המרק לקערות אישיות, מזלפים מעט שמן שומשום ומגישים חם מאוד כמנה בפני עצמה, או יחד עם שניצל עוף או לביבות תפוחי אדמה עם כמה כפות נדיבות של שמנת, ולהוסיף סלט ירקות בצד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר