ישראל במלחמהישראל במלחמה
מה אוכלים היום?

מתכון למרק אפונה יבשה סמיך ועשיר בטעמים

כל מה שאנחנו צריכים כדי להשלים את פריים החורף האולטימטיבי בבית זה מרק פוטוגני ליד חלון מלא טיפות גשם, רצוי עם מלאי הגון של פרוסות בגט קלויות - והנה המרק המדויק לכך (מתכונים, אוכל)

חיה ללונק | כיכר השבת |
מרק אפונה יבשה (צילום: חיה ללונק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 גזרים, קלופים וקצוצים
  • 4 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים
  • 1 עגבנייה, קצוצה
  • 500 גרם אפונה יבשה, מושרית במים פושרים 4 שעות עד לילה שלם
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף גדושה כורכום
  • מעט כמון

אופן הכנת מרק אפונה יבשה:

1. בסיר עמוק, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי. מוסיפים את העגבנייה ומטגנים עוד 4 דקות.

2. מסננים את האפונה ממי ההשריה ומוסיפים לסיר. מערבבים ומטגנים הכל יחד 5 דקות נוספות.

3. מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום ומעט כמון ומערבבים.

4. יוצקים פנימה מים כמעט עד סוף הסיר ומבשלים על אש גבוהה במשך כשעה או עד שהמים מצטמצמים והאפונה נעשית גרגרים. לחלופין, ניתן להשתמש בסיר לחץ שמקצר משמעותית את זמן הבישול.

5. בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון, טוחנים את המרק לסמיכות הרצויה ומגישים מיד, חם, עם פרוסות בגט (או לחם) קלויות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר