בחום קר, בפנים חם

מתכון למרק בטטה, עדשים וערמונים במרקם קטיפתי

רבותיי, החלה עונת המרקים. בצהריים / בערב, בבית / בעבודה, בצלחת / בכוס - הכל הולך, רק תבחרו מה מתאים לכם. כי אין כמו מרק מהביל ביום סגרירי, כשאדיו נמהלים באדים שעל החלון. אושרית אברג'יל עם מרק בטטה וערמונים במרק חלק חלק. רק תוסיפו קרוטונים ותהנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק בטטה וערמונים (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 5 בטטות, חתוכות לקוביות
  • 2 שקיות ערמונים קלופים
  • 1 כוס עדשים כתומות (מומלץ להשרות במים במשך שעה)
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום
  • 20 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית פלפל שחור
  • קורט קינמון
  • מלח לפי הטעם
  • מים לכיסוי הירקות
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • צ׳יפס בטטה / קרוטונים / גרעיני דלעת קלויים / אגוזי פקאן קצוצים או מסוכרים

אופן ההכנה:

1. מטגנים בחמאה את הבצל והשום, מוסיפים את הערמונים ומטגנים עוד כ-2 דקות.

2. מוסיפים את הבטטות ושמן הזית וממשיכים בטיגון כ-5 דקות נוספות.

3. מוסיפים את העדשים, המים והתבלינים ומבשלים על להבה בינונית / גבוהה במשך כ-45 דקות.

4. מורידים מהאש וטוחנים את המרק בבלנדר ידני.

5. מחזירים לאש ומוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים.

6. מבשלים כ-5 דקות, טועמים, משפרים תיבול ומכבים את הלהבה.

הערה:

לקבלת מרק פרווה, וותרו על החמאה והשמנת המתוקה.

אופציות להגשה:

עם צ׳יפס בטטה (מטגנים רצועות דקות של בטטה בשמן עמוק), קרוטונים, גרעיני דלעת קלויים, אגוזי פקאן קצוצים או פקאן מסוכר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר