מה אוכלים היום?

מתכון לסלט עדשים ואורז עם גזר ואבוקדו

ככה אנחנו אוהבים את ארוחות הקיץ שלנו: ערבוב בין קר וחם, משביע אך קליל ובעיקר, סופר פשוטות להכנה. הסלט הזה עונה על כל הדרישות ומשלב בהרמוניה טעימה עדשים, אורז, גזר, אבוקדו ושלל ירקות. כמובן שהרכיבים הקרים גמישים ותוכלו להוסיף או להוריד מה שתרצו (מתכונים, אוכל)

סלט עדשים ואורז עם גזר ואבוקדו (צילום: Ella Olsson from Pexels)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 כוס עדשים מנומרות (עדשים צרפתיות)
  • 1/2 כוס אורז חום
  • 4 כוסות מים או ציר ירקות
  • 6 צנוניות, פרוסות דק
  • 3 גזרים בינוניים, מקולפים וחתוכים לכל צורה שאוהבים
  • 1 אבוקדו, חתוך לקוביות או פרוס לחצאים
  • 2 כוסות עלי ארוגולה
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפות גרעיני חמנייה
  • 1 כף זרעי פשתן

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, מניחים את העדשים עם 3 כוסות מים או ציר ירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך במשך 15 דקות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

2. בסיר נפרד על אש גבוהה, מביאים לרתיחה את האורז וכוס מים או ציר ירקות ואז מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 20-25 דקות, עד שכל המים נספגים. מסירים מהאש, מערבבים קלות בעזרת מזלג ומניחים לאורז להצטנן לחלוטין.

3. בקערה גדולה, מניחים את האורז, העדשים, הגזר, הצנוניות, הארוגולה והפטרוזיליה ומערבבים בעדינות. מזלפים מעל שמן זית ומיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל שחור, מניחים מעל את האבוקדו, מפזרים את גרעיני החמנייה וזרעי הפשתן ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר