ליד הקפה

זיכרון ילדות לסוף הצום: עוגת סולת מתוקה

קוראים לה "רוואני", היא מגיעה מטורקיה והפשטות שלה הופכת אותה לממכרת במיוחד, מהסוג שכיף שיש בבית תמיד. מתכון לעוגת סולת ספוגה בסירופ מתוק שיוצקים עליה מיד לאחר האפייה (מתכונים, אוכל)

עוגת סולת עם סירופ מתוק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 115 מ"ל חלב
  • 115 מ"ל שמן צמחי
  • 1 כוס סולת משובחת
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה (14 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חמאה לשימון התבנית

לסירופ:

  • 3 כוסות סוכר
  • 1/2 3 כוסות מים
  • מיץ מ-1/2 לימון

לקישוט:

  • קוקוס, פיסטוק טחון, שקדים קצוצים

אופן ההכנה:

1. מכינים תחילה את הסירופ: בסיר רחב, מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ במשך 5-10 דקות על אש בינונית, עד שהסוכר נמס והסירופ מתעבה. מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.

2. משמנים תבנית מרובעת או מלבנית עם חמאה ומאבקים במעט קמח את התחתית והדפנות.

3. בקערת ערבוב גדולה עם מקצף ידני, מקציפים תחילה את הביצים והסוכר עם קורט מלח במשך 5-6 דקות עד שמתקבלת בלילה קרמית בגוון צהוב בהיר, אוורירית ורכה. מוסיפים לקערה את החלב, השמן ותמצית הווניל ומקציפים דקה נוספת.

4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסולת ואבקת האפייה. שופכים את התערובת לבלילה ומערבבים רק עד שאין גושים והבלילה חלקה - נזהרים מערבוב יתר.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.

6. מיד לאחר שמוציאים את התבנית מהתנור, מזלפים את הסירופ על כל העוגה בעזרת כף גדולה ונותנים לו להיספג היטב. מכסים את העוגה בנייר כסף וממתינים עד שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר. מקשטים בקוקוס, שברי פיסטוק, אגוזי מלך או שקדים לפני ההגשה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

12
המקור של העוגה ממש לא מטורקיה. זו עוגה מזרחית שהוכנה בכל מדינות ערב. ממרוקו ועד מצריים ובכל מדינה יש לה שם אחר אבל המתכון אותו דבר פחות או יותר
עוגת סולת מזרחית
11
מה גודל תבנית ומה כדאי לפרווה
אילנה בר און
10
כמות הסוכר מוגזמת לפי דעתי.
אילנית
9
כמה זה 115 מיליטר
ויקי
8
אצלינו רוראים לזה סאפרה... ויש עם תמרים באמצע
אחד
כמעט אך פה זה חלבי עם טעם שמנת בטח אדיר
צבי
7
ולתת
ללא שם
6
מאיפה ניתן להשיג סולת שכבר נקייה?
נעמה
5
לאו דווקא מתורכיה . סבתא רבא שלי שעלתה מלוב , היתה מכינה את זה .
שלומית
4
שמהלי זה השם .
רוני
3
חקי חיון , שמחה חיון אימי הקדושה הייתה מכינה לנו את עוגת הסולת הזו ששמה המצרית 'בסבוסה' מומלץ לא לאכול עוגות וסברי מתיקה היות והם גורמים לסוכרת ולמוות.
חקי חיון
2
מה הדרך לעשות אותה פרווה?
הוד
1
אפשר להמיר את החלב לנוזל פרווה
ללא שם

עוד בעוגות ועוגיות:

עוגיות בניחוח של פעם

סוד העוגיות המגולגלות שכולם מבקשים את המתכון שלהן

אין כמו הריח שמתפשט במטבח כשעוגיות מגולגלות זהובות יוצאות מהתנור – בצק נימוח שנמס בפה, מילוי מתוק ועשיר של ממרח תמרים, קוקוס ואגוזים, וטעם שמשאיר טעם של עוד בכל ביס | העוגיות האלה הן הפינוק המושלם לקפה של אחר הצהריים, לנשנוש חגיגי עם המשפחה, או סתם כתירוץ להפעיל את התנור ולמלא את הבית בחום ואהבה | בואו לגלות את המתכון שיגרום לכולם לבקש את הסוד שלכם לעוגיות המושלמות! (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל||
14

ממכר

מושלם: פסים שמרים רכים במילוי שוקולד עשיר ונוטף

יש משהו קסום בריח של שמרים טריים שנפגש עם מתיקות של שוקולד | היום נכין גרסה משודרגת ומיוחדת- עם מתכון פשוט וברור, גם מי שלא מאמין ביכולות האפייה שלו יוכל להכין פסים שמרים במילוי שוקולד מפתיע וטעים (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל||
6

קראנצ' הכי בריא!

פצצות אנרגיה ביתיות - עוגיות גרנולה מושלמות לנשנוש

מחפשים חטיף בריא וטעים שיעניק לכם אנרגיה? עוגיות הגרנולה הביתיות האלה הן התשובה המושלמת! עשירות בגרעינים, אגוזים ודגנים מלאים, הן מספקות את כל מה שאתם צריכים כדי להתחיל את היום בצורה נכונה (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל||
4

הלהיט של כל ארוע

עוגת שכבות נוגט מרשימה וטעימה במיוחד בקלי קלות

מחפשים עוגה שתהיה הלהיט של כל אירוע? עוגת השכבות הזאת היא התשובה! עם שלוש שכבות טורט רכות ושלוש שכבות קרם נוגט עשיר | היא לא רק טעימה להפליא אלא גם קלה להכנה באופן מפתיע. כל מה שצריך זה לחלק את הבלילה והקרם לשלוש, לאפות ואז להרכיב. התוצאה? עוגה מושלמת שתהפוך אתכם למאסטרים של האפייה (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל||
7

שנה טובה ומתוקה!

מוכרחים לנסות: טורט דבש אוורירי ומתוק שתמיד מצליח

ריח התבשילים כבר מכה באפכם וראש השנה מתקרב, יש מצרך מתוק אחד שאי אפשר לוותר עליו: עוגת דבש!  בין אם אתם אופים ותיקים או מנסים את כוחכם בקלאסיקה הזו בפעם הראשונה, עוגת הדבש הזו תמלא את ביתכם בניחוח החם והמנחם של החג ותביא שמחה לכל ביס- מוכנים לטרוף קצת מתיקות לקראת השנה החדשה? בואו נתחיל לאפות! (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל||
4

עוגה מוצלחת לכל המשפחה

פינוק לר"ה: עוגת תפוזים ודבש של קרן קדוש ובוגרות שלוה

קרן קדוש, הקונדיטורית של ירושלים, הגיעה לאפות יחד עם צעירות עם מוגבלויות מארגון שלוה בדירה בה הן חיות באופן עצמאי ולימדה אותן מתכון טעים לראש השנה, שכל אחד יכול לעשות בבית- חשפנו לכם את המתכון (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל|

במיוחד לחופש

עוגיות יום ולילה מקושטות: מתכון מושלם לאפייה עם הילדים

עוגיות יום ולילה הן עוגיות בצבעי החום והלבן: הן מושלמות לתעסוקה בחופש. הילדים אוהבים לעבוד עם הבצק- הוא גמיש ונח לעבוד אתו- הילדים יכולים להפליג בדמיון וליצור את כל אשר עולה על רוחם ובסוף הם גם ייהנו מתוצא טעימה ומקושטת- חופשה נעימה ובתאבון! (אוכל ומתכונים)  

טובה אור||
2

אופים עם הילדים

כדורי שוקולד טעימים שתהנו לכדרר עם הילדים

במקום לשמוע שוב ושוב את המשפט: "משעמם לי", עשו טובה לעצמכם ולילדים והפשילו שרוולים. אין כמו חוויה קולינרית משותפת עם הילדים. השוקולד משפריץ בכל פינה, האצבעות מתלכלכות, אבל כולם שמחים ומלאי סיפוק • התנסו במתכון האהוב על כל הילדים- כדורי שוקולד (אוכל ומתכונים, מאמע)

טובה אור||
4

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

רחל אדרי מאופקים, שהפכה לסמל של תושייה וגבורה לאחר שניצלה מידי מחבלים שהחזיקו אותה ואת בעלה כבני ערובה, מפרסמת ברוחב לב את מתכון העוגיות שהגישה למחבלים הארורים. • העוגיות שהצילו את חייה וסיקרנו מדינה שלמה (מתכון, נשים).

טובה אור||
24

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

הכירו את עוגת הקרמבו המפנקת. העוגה מוצלחת הן בתור עוגה והן כקינוח חלבי מושלם. עוגה שתגרום לכם ללקק את האצבעות (אוכל ומתכונים). 

אוראל בראל||
4

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

מחפשים מתכון לעוגה קלת הכנה שהיא גם טעימה, יפה ועסיסית?- המתכון הנוכחי יענה על כל הציפיות. תוך 10 דקות העוגה תהיה בתנור- מוכנה לאפייה. רק זכרו לשפוך סירופ מייפל בסיום האפייה (אוכל ומתכונים). 

אוראל בראל||
2

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

אגדה אורבנית טוענת שמקור הבראוניז נעוץ בטבח ששכח להוסיף אבקת אפייה לעוגת השוקולד שיצר וטוב שכך, כי כולנו הרווחנו. בכל מקרה, אם אתם אוהבים את הבראוניז שלכם רכים ולעיסים במרכז ופריכים בקצוות, אז המתכון הזה הוא בשבילכם. ניתן להוסיף להם אגוזי מלך, פקאנים או שוקולד צ'יפס לקבלת טעם אקסטרה שוקולדי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל||
2