מנות/יחידות39
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה
טורטים
- ביצים 9 יחידות
- סוכר 3 כוס
- סוכר וניל 2 יחידות
- חב' אבקת אפייה 1.5 יחידות
- מיץ תפוזים 1.5 כוס
- קמח 3 כוס
קרם
- ריצ' 2 יחידות
- חבילה שוקולד מריר 1 יחידות
- אבקת נוגט 200 גרם
- קפה נמס 1 כפית
לציפוי
- קורקנט אגוזי לוז/ שברי אגוזי לוז 100 גרם
אופן ההכנה
- הכנת הטורטים: הפרידו ביצים, הקציפו את החלבונים והוסיפו את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב, הוסיפו את החלמונים בהדרגה, הוסיפו את שאר החומרים בהדרגה, אחדו את כל המרכיבים. טלו 3 תבניות גדולות, רפדו בנייר אפייה, שמנו את נייר האפייה בשמן, חלקו את מלית הטורט לשלושת התבניות ואפו אותם בתנור מחומם על חום בינוני כ-20 דקות עד לגמר האפייה.
- הכנת קרם הניחו בקערה את השוקולד, וחצי מיכל ריצ'- המיסו במיקרוגל. כשזה נמס הוסיפו לתוכו את אבקת הנוגט והקפה נמס. בינתיים הקציפו את שאר הריצ' (1.5 מיכל). אחדו בעדינות את השוקולד המומס עם הריצ' המוקצף. קיבלתם קרם חלקלק.
- הרכבת העוגה חלקו את הקרם ל-3 חלקים באופן אחיד. הפרידו בעדינות את הטורטים מנייר אפייה. הניחו קרם על שכבת טורט, הניחו מעליו עוד טורט וכך לסירוגין. מעל שכבת הקרם האחרונה פזרו קורקנט אגוזי לוז. הקפיאו וחתכו כשזה מוקפא. העוגה נחתכת מאד יפה לאחר הקפאה. (טיפ: כשאתם מוציאים את העוגה מהקפאה אל תשתהו עם החיתוך כי היא מפשירה מהר וקשה לחתוך כך את העוגה). העודה מצוינת הן בהקפאה והן במקרר. בתאבון!