ליד הקפה

מתכון לעוגת גבינת ריקוטה אפויה, ללא גלוטן

אם חשבתם לעצמכם 'הלוואי שהייתה דרך להכין קינוח מרשים, נטול גלוטן, מבלי להצטייד במיליארד מרכיבים מוזרים', הנה חדשות טובות בשבילכם: יש דרך - באמצעות עוגת הגבינה הפולנית הזו. היא תופחת די גבוה במהלך האפייה, אך תשקע בחזרה בזמן הקירור ואם מתחשק לכם, תוכלו להגיש אותה מעוטרת בשוקולד מומס, לפתן פירות יער או רוטב קרמל (ואנחנו שואלים: 'למה לא גם וגם וגם?') (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ללא גלוטן: עוגת גבינת ריקוטה אפויה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 10 כפות (150 גרם) חמאה מומסת + עוד, לשימון התבנית
  • 2 כפות קורנפלור + עוד, לתבנית
  • 8 ביצים, מופרדות
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר מגורען
  • 1 ק"ג גבינת ריקוטה
  • 1 כף סוכר וניל
  • מיץ מ-1/2 תפוז
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • ½1 כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בקוטר של כ-30 ס"מ בחמאה ומפדרים בקורנפלור.

2. בקערה של מיקסר המצוידת בוו הקצפה, טורפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת קצף צהוב בהיר. מוסיפים את הריקוטה ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת, הקורנפלור, סוכר הווניל, מיץ התפוזים, מיץ הלימון ואבקת האפייה ומערבבים היטב. מעבירים לקערה גדולה ומנקים היטב את קערת המיקסר והוו.

3. בקערת המיקסר הנקייה מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה. מקפלים את החלבונים לתוך תערובת הריקוטה. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה.

4. מעבירים לתנור ואופים כשעה. מכבים את התנור ונותנים לעוגה לנוח 30 דקות בתוך התנור, מבלי לפתוח את הדלת.

5. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה לפני שמסירים את דפנות התבנית. משאירים את עוגת הגבינה על הבסיס הקפיצי או מעבירים אותה בזהירות לצלחת הגשה. מגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר